Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι πλουσιότεροι βασιλιάδες του κόσμου!

Έχουν τον τίτλο, φορούν το στέμμα και είναι οι πλουσιότεροι βασιλιάδες στον κόσμο, με αμύθητα πλούτη. Αν νομίζατε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην κορυφή, είστε γελασμένοι. Δεν βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα. Αν και η περιουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αποτιμάται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, δεν είναι καν η πλουσιότερη της Ευρώπης, πόσο μάλλον του κόσμου.

Ας δούμε τη σειρά κατάταξης από την κορυφή προς τη βάση.

1. Βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Μάχα Βαλιραλονγκόρν (γεν. στις 28 Ιουνίου 1952, στο θρόνο από τις 4 Μαΐου 2019). Ο πλουσιότερος μονάρχης του κόσμου, η περιουσία του υπολογίζεται μεταξύ 30 και 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής έχει παντρευτεί 5 γυναίκες και έχει αποκτήσει 6 παιδιά. Είναι ο βασιλιάς που το 2020, για να αποφύγει τον covid, νοίκιασε ένα σαλέ στη Βαυαρία και έμεινε εκεί, μαζί με την παρέα του, το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Τα χρήματα της δυναστείας δεν προέρχονται από κληρονομιά του μακρινού παρελθόντος, αλλά από περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν τον 20ο αιώνα. Την περιουσία τους διαχειρίζεται ένας οργανισμός ιδιοκτησίας τους, που λέγεται Crown Property Bureau. Σε αυτόν τον οργανισμό έχουν περιληφθεί η προσωπική περιουσία του βασιλιά και η περιουσία του Στέμματος. Περιλαμβάνει επενδύσεις, 40.000 συμβάσεις ενοικίασης, ιδιοκτησίες χιλιάδων στρεμμάτων γης, μετοχές στην Εμπορική Τράπεζα του Σιάμ και στο Siam Concrete Group. Η οικογένεια έχει επίσης στην κατοχή της πολύτιμους λίθους, χρυσαφικά καθώς και το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, το Χρυσό διαμάντι του Ιωβηλαίου, 545.6 καρατίων, αξίας 16.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

2. Σουλτάνος του Μπρουνέι, Χασσανάλ Μπολκιάχ (γεν. στις 15 Ιουλίου 1946, στο θρόνο από το 1967). Ο μακροβιότερος, μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ μονάρχης, με περιουσία 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα πλούτη του προέρχονται από το πετρέλαιο και τη βιομηχανία φυσικού αερίου. Ζει στο μεγαλύτερο παλάτι του κόσμου, που κοστίζει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια, και λέγεται ότι έχει στην ιδιοκτησία του πάνω από 600 Ρολς- Ρόυς. Έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη, έχει παντρευτεί 3 φορές και με τις τρεις γυναίκες του έχει αποκτήσει 5 γιους και 7 κόρες. Έχει επίσης 18 δισέγγονα. Μέχρι το 1980 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πριν του πάρουν τη θέση ο Μπιλ Γκέητς, ο Τζεφ Μπέζος, ο Έλον Μασκ ή ο Γουώρεν Μπάφετ.

3. Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ (γεν. στις 31 Δεκεμβρίου 1935, στο θρόνο από τις 23 Ιανουαρίου 2015). Η περιουσία του ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι γνωστά τα ονόματα των συζύγων του, ούτε ο αριθμός των παιδιών του. Έχει πάντως 6 γιούς, των οποίων τα ονόματα είναι δημοσιοποιημένα. Η οικογένεια, με ιστορία 334 ετών, αριθμεί 15.000 μέλη από τα οποία, τα 2.000 μέλη αποτελούν την ελίτ της οικογένειας. Το σύνολο της περιουσίας όλων είναι 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 98,2% προέρχεται από τα πετρέλαια της Aramco. Το μεγαλύτερο γιοτ της οικογένειας κόστισε 500 εκατομμύρια δολάρια, ένας πύργος στη Γαλλία 300 εκατομμύρια δολάρια και ένας πίνακας του Ντα Βίντσι 450 εκατομμύρια. Η περιουσία του βασιλιά προέρχεται από την ιδιοκτησία ενός ομίλου Μέσων.

4. Εμίρης του Άμπου Ντάμπι, Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν (γεν. στις 7 Σεπτεμβρίου 1948, στην προεδρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 3 Νοεμβρίου 2004). Η περιουσία του ανέρχεται σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια και προέρχεται από την επενδυτική Abu Dhabi Investment Authority που επενδύει κεφάλαια της οικογένειας και διαχειρίζεται τα αποθέματα πετρελαίου (αξίας 649 δισεκατομμυρίων δολαρίων) του Εμιράτου. Είναι παντρεμένος και έχει 8 παιδιά, 2 αγόρια και 6 κορίτσια. Ο ουρανοξύστης του Ντουμπάι, Μπουρτζ Καλίφα (Burj Khalifa), έχει πάρει το όνομά του, τιμής ένεκεν, από τον εμίρη του Άμπου Ντάμπι.

5. Εμίρης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ (γεν. στις 15 Ιουλίου 1949, κυβερνήτης του Ντουμπάι από τις 3 Ιανουαρίου 2006), αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η περιουσία του ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο άνθρωπος που έκανε το Ντουμπάι διεθνές εμπορικό και οικονομικό κέντρο, έχτισε το Dubai Mall, τον ουρανοξύστη Burj Khalifa και το μετρό της πόλης Dubai Metro. Έχει παντρευτεί δύο φορές (τη δεύτερη φορά με την κόρη του βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν, Χάγια, με την οποία είχε ένα πολύκροτο διαζύγιο στο Λονδίνο και αναγκάστηκε να της δώσει αποζημίωση 733 εκατομμύρια δολάρια). Έχει συνολικά 19 παιδιά (8 γιους και 11 κόρες). Το 2007, δώρισε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε δωρεά, συστήνοντας το ταμείο για την εκπαίδευση στη χώρα του. Έτσι, μειώθηκε η θέση του στην κατάταξη.

6. Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου, Ανρί (γεν. στις 15 Απριλίου 1955, στο θρόνο από τις 7 Οκτωβρίου 2002). Η περιουσία της οικογένειάς του ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, 1,5 δις προέρχονται από ακίνητη περιουσία, μεταξύ των οποίων και ορυχεία στην Ευρώπη και 1 δις από οικογενειακό καταπίστευμα. Είναι παντρεμένος με τη Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Τερέζα και έχουν 5 παιδιά.

7. Πρίγκιπας του Λιχτενστάιν, Χανς – Άνταμ Β΄ (γεν. στις 14 Φεβρουαρίου 1945, στο θρόνο από τις 13 Νοεμβρίου 1989). Η περιουσία του ανέρχεται στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που προέρχονται κυρίως από την ιδιόκτητη τράπεζα LGT Group, πολλές επενδύσεις μέσω του Ιδρύματος Πρίγκιπας του Λιχτενστάιν, που περιλαμβάνει ακίνητη περιουσία, δάση, οινοποιεία και μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης, με έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ρούμπενς, Μπρύγκελ, Βαν Ντάυκ και Ραφαέλ. Τα περισσότερα από αυτά κοστίζουν τουλάχιστον 39 εκατομμύρια το καθένα. Ο πρίγκιπας έκανε το 2000 δωρεά αξίας 12 εκατομμυρίων στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Ήταν παντρεμένος με την εξαδέλφη του Μαρία Αγλαέ (απεβίωσε πέρυσι) και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά.

8. Βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ΄ του Μαρόκου (γεν. στις 21 Αυγούστου του 1963, στο θρόνο από τις 23 Ιουλίου του 1999). Η περιουσία του ανέρχεται σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που τον τοποθετεί στη θέση του πλουσιότερου βασιλιά της Αφρικής. Αυτά προέρχονται από την ιδιόκτητη εταιρία Εθνική Εταιρεία Επενδύσεων, μητρική εταιρεία που κατέχει μετοχές σε τράπεζες, τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα και απέκτησαν δύο παιδιά, αλλά επειδή έχουν να εμφανιστούν μαζί από το 2017, θεωρείται ότι χώρισαν. Στο μεταξύ, το 2020 ο βασιλιάς αγόρασε στο Παρίσι από τη Σαουδική βασιλική οικογένεια ένα μέγαρο, αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί (γεν. στις 3 Ιουνίου 1980, στο θρόνο από τις 25 Ιουνίου 2013). Η περιουσία του ανέρχεται στο ποσό των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προέρχεται από την επενδυτική Qatar Investment Authority, που διαχειρίζεται τα πετρέλαια της χώρας και τα αποθέματα φυσικού αερίου. Παντρεύτηκε τη δεύτερη ξαδέρφη του και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά, 2 γιους και 2 κόρες. Σε δεύτερο γάμο, απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του, δύο παιδιά, ένα γιο και μια κόρη.

10. Πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό (γεν. στις 18 Μαρτίου 1958, στο θρόνο από τις 6 Απριλίου 2005). Αρχηγός της οικογένειας των Γκριμάλντι, έχει περιουσία 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης μεγάλων εκτάσεων γης στο Μονακό και στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων και η γη πάνω στην οποία έχει χτιστεί το Καζίνο του Μονακό και ιδιοκτησίες χώρων ψυχαγωγίας. Στο μικροσκοπικό κρατίδιο μένουν περίπου 12.500 εκατομμυριούχοι, που σημαίνει ότι το 38% των κατοίκων του Μονακό είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ο πρίγκιπας είναι δισεκατομμυριούχος. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος έχει 3 παιδιά εκτός γάμου. Από το 2011 είναι παντρεμένος με τη Σαρλίν Γουΐτστοκ και έχουν αποκτήσει μαζί δύο νόμιμα παιδιά, δίδυμα.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates