ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο γόης που γεννήθηκε εκτός γάμου και μεγάλωσε στα ανάκτορα της Νορβηγίας!

Post by: 18/09/2021 0 comments

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Μάριους Μποργκ Χόιμπυ, μιας ιστορίας σαν παραμύθι, και της μητέρας του, Μέττε-Μάριτ, πρώην θνητής και νυν πριγκίπισσας και συζύγου του διαδόχου του Νορβηγικού θρόνου, Χάακον.

Ο γόης εκτός γάμου.

Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπυ, γεννήθηκε εκτός γάμου από την όμορφη Νορβηγίδα Μέττε-Μάριτ Χόιμπυ, στις 13 Ιανουαρίου του 1997 στη Νορβηγία. Βιολογικός πατέρας του είναι ο Μόρτεν Μποργκ.

Η Μέττε-Μάριτ, 48 ετών σήμερα, περνούσε τότε μια «επαναστατική» φάση, άργησε να τελειώσει το σχολείο, εργαζόταν σαν σερβιτόρα, έκανε άγριο κλάμπινγκ και μόλις είχε χωρίσει με τον πατέρα του παιδιού της, ο οποίος είχε καταδικαστεί για χρήση ναρκωτικών.

Η συνάντηση με το διάδοχο του Νορβηγικού θρόνου.

Η νεαρή Νορβηγίδα γνώρισε το διάδοχο του Νορβηγικού θρόνου Χάακον, σε ένα γκάρντεν πάρτυ, στη διάρκεια ενός μουσικού φεστιβάλ στη γενέτειρά της, Κρίστιανσαντ.

Τον ξανασυνάντησε χρόνια μετά στο ίδιο φεστιβάλ, και αφού είχε γεννήσει τον γιο της. Ένα κλικ έγινε ανάμεσα τους και άρχισε το φλερτ, που κράτησε ένα χρόνο.

Τότε, ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας ζήτησε την άδεια του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ του 5ου, αν μπορεί να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Ο ίδιος ο πατέρας του είχε κάνει το ίδιο, το 1968, παρακαλώντας το δικό του πατέρα να του επιτρέψει να παντρευτεί μια κοινή θνητή, τη σημερινή βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας. Ο Χάραλντ, βασιλιάς και πατέρας του Χάακον, τάχθηκε υπέρ αυτού του γάμου και έτσι, το 2000 αναγγέλθηκαν οι αρραβώνες, ενώ το 2001 έγιναν οι γάμοι στον καθεδρικό ναό του Όσλο.

Όμως, με το που αναγγέλθηκε ο γάμος, ο κόσμος και τα Μέσα ξεσηκώθηκαν. Όχι μόνο για το ότι οι δυο τους είχαν διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, αλλά, εκείνη επιπλέον δεν είχε μόρφωση, κινείτο σε περιβάλλοντα με πρόσβαση στα ναρκωτικά και επιπλέον, είχε και γιο εκτός γάμου. Φοβήθηκαν μήπως αυτή η αντιφατική προσωπικότητα έκανε κακό στη δημοτικότητα της μοναρχίας στη Νορβηγία.

Ο γάμος της μητέρας του.

Μια εβδομάδα πριν το γάμο, η υποψήφια νύφη, σε πρες-κόνφερενς που διοργάνωσε το παλάτι, βγήκε και αποκήρυξε τα ναρκωτικά, καταδικάζοντας η ίδια τα προηγούμενα «άγρια» χρόνια της.

Την ημέρα του γάμου, η νεαρή Μέττε-Μάριτ, 27 χρόνων, έκλαιγε από ευτυχία. Όταν στη συνέχεια οι νεόνυμφοι βγήκαν στο μπαλκόνι να χαιρετήσουν το πλήθος, η νύφη κρατούσε στην αγκαλιά της τον τετράχρονο γιο της Μάριους Μποργκ Χόιμπυ.

Η ζωή του στα ανάκτορα και μετά.

Ο νεαρός Μάριους, μεγάλωσε στα ανάκτορα του Όσλο. Όταν αργότερα η ευτυχία της μητέρας του συμπληρώθηκε από δύο ακόμα παιδιά, το 2004 από την πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα και το 2005 από τον πρίγκιπα Σβερ Μάγκνους, τα ετεροθαλή αδέρφια του, ο Μάριους μεγάλωσε μαζί τους σαν μια οικογένεια. Και η αλήθεια είναι ότι ο διάδοχος Χάακον δεν τον ξεχώρισε ποτέ από τα βιολογικά του παιδιά. Σε όλες τις γιορτές, τις κάρτες Χριστουγέννων, τις ετήσιες διακοπές τους και τις επίσημες φωτογραφήσεις, η οικογένεια πάντα ποζάρει με τρία παιδιά, σαν να είναι και ο Μάριους πρίγκιπας.

Ακόμα και όταν το ζευγάρι πήγε για σπουδές επί ένα χρόνο στο Λονδίνο, το 2003, ο μικρός Μάριους συνόδεψε τη μητέρα του και τον πατριό του.

Το 2012, ο δεκαπεντάχρονος Μάριους δημιούργησε σκάνδαλο που εξέθετε την ασφάλεια της οικογένειάς του. Αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο διατηρούσε λογαριασμό στα κοινωνικά μέσα, αλλά αναρτούσε δημόσια και τις μετακινήσεις της οικογένειάς του, πράγμα επικίνδυνο για τα μέλη της αυλής της Νορβηγίας.

Το 2017, ο γοητευτικός εικοσάχρονος, πλέον, αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή και αποφάσισε να ζήσει με την κοπέλα του, εκτός Νορβηγίας, κατ’ άλλους σε ένα κολέγιο στην Αμερική, κατ’ άλλους στο Λονδίνο. Σήμερα, ο 24χρονος Μάριους, διατηρεί δικό του λογαριασμό στο Instagram και αναρτά προσωπικές του φωτογραφίες με τα ταξίδια του, την κοπέλα του, τα σκυλιά του.

Ζει τη δική του ζωή σε χαμηλούς τόνους και δεν θέλει να φωτογραφίζεται πια στα επίσημα βασιλικά πορτρέτα. Είναι και αυτός επαναστάτης, όπως η μαμά. Όμως, πάντα, είναι ευπρόσδεκτος στα ανάκτορα.

Εκείνος μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, η μητέρα του, όχι.

Το όνομα της Μέττε-Μάριτ και του συζύγου της, σχολιάστηκε το 2012, όταν βοήθησαν ένα φιλικό τους ζευγάρι να βρει παρένθετη μητέρα στην Ινδία, μέσα από υπηρεσίες που παρείχαν εμπορικές εταιρείες. Ξεσηκώθηκαν οι γυναικείες οργανώσεις ότι αυτή η διαδικασία χαμηλού κόστους, βοηθούσε το trafficking. Τελικά, το 2015, και η Ινδία κατήργησε επίσημα τις υπηρεσίες παρένθετης μητέρας.

Το 2018, η Μέττε-Μάριτ διαγνώστηκε με πνευμονική ίνωση, μια ύπουλη ασθένεια που δεν έχει θεραπεία και επηρεάζει τα πνευμόνια. Δημιουργούνται ουλές στα πνευμόνια, προκαλώντας βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κούραση, απώλεια βάρους. Μετά από την ανακοίνωση αυτή, η πριγκίπισσα Μέττε-Μάριτ μείωσε τον ρυθμό των υποχρεώσεών της, για να μην κουράζεται

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons