ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο του John Grisham: Camino Island, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου.

Post by: 15/01/2018 0 comments

John Grisham

Camino Island

Εκδόσεις Doubleday

 

Όσες φορές κι αν πλέξω το εγκώμιο του Τζων Γκρίσαμ, πάντα έρχεται ένα νέο του μυθιστόρημα για να επιβεβαιώσει ότι έχω περιθώριο και για περισσότερα εγκώμια.

Όπως για το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα των best sellers, Camino Island (το Νησί Καμίνο). Όπου Καμίνο είναι ένα ήσυχο νησί στη Φλόριντα, με λίγους ντόπιους κατοίκους και περισσότερους τουρίστες.

Εκεί έχει το μικρό του βιβλιοπωλείο ο Μπρους Κέημπλ (Bruce Cable). Τα χρήματα που βγάζει, όμως, τα κερδίζει κυρίως από την παράνομη αποδοχή και πώληση σπάνιων βιβλίων.

 • Υποψίες υπάρχουν ότι ο Μπρους κρατάει τα αυθεντικά πρωτότυπα χειρόγραφα πέντε μυθιστορημάτων του Σκοτ Φιτζέραλντ. Τα οποία χειρόγραφα ένα βράδυ, πριν οκτώ μήνες, έχει κλέψει επεισοδιακά μια συμμορία τεσσάρων νεαρών, από το χρηματοκιβώτιο της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Πρίνστον.
  Τα χειρόγραφα είναι ασφαλισμένα για εικοσιπέντε εκατομμύρια δολάρια.
 • Όταν μια μυστηριώδης γυναίκα που εκπροσωπεί την ασφαλιστική εταιρία που έχει ασφαλίσει τα χειρόγραφα, ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου, πλησιάζει μια νεαρή συγγραφέα, αρχίζει η δράση και η αγωνία.
 • Η Μέρσερ Μαν (Mercer Man) είναι μια έξυπνη κοπέλα, που εργάζεται ως δασκάλα, αν και είναι συγγραφέας. Έχει γράψει ένα πετυχημένο μυθιστόρημα αλλά, επί τρία χρόνια, έχει “κολλήσει” στο επόμενο.
 • Η ασφαλιστική εταιρία, μέσω της μυστηριώδους γυναίκας, της Ελέην, πλησιάζει τη Μέρσερ, της πληρώνει το φοιτητικό δάνειο και τη στέλνει στο Καμίνο δήθεν για να γράψει νέο βιβλίο. Εκεί, στο νησί, η γιαγιά της, της έχει αφήσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι-κληρονομιά, πράγμα που αποτελεί την τέλεια “κάλυψη” για να μην υπάρχουν υποψίες για το πρόσωπό της. Στην πραγματικότητα, την πληρώνουν για να ζήσει εκεί και να κατασκοπεύει τον Μπρους Κέημπλ, ώστε να ανακαλύψει αν, πράγματι, αυτός κρύβει τα αυθεντικά κλεμμένα χειρόγραφα.
  Και εδώ αρχίζει η μεγάλη πλοκή, στο κάδρο της οποίας μπαίνουν και οι δύο ληστές από τη συμμορία που αρχικά έκλεψε τα χειρόγραφα, και που τα ξαναζητάει πάλι. Γιατί μόνο δύο; Γιατί οι άλλοι δύο δολοφονήθηκαν.
 • Όπως κάθε μυθιστόρημα του Τζων Γκρίσαμ, έτσι και αυτό έχει πίσω του ένα concept. Αυτή τη φορά, το concept είναι ο λογοτεχνικός κόσμος.
  Μέσα από τους βασικούς χαρακτήρες και τη συναρπαστική ιστορία, μαθαίνουμε πολλά στοιχεία για τα βιβλία τους εκδοτικούς οίκους, τους συγγραφείς και το σύστημα προώθησης βιβλίων στην Αμερική. Ποιοι θεωρούνται λογοτέχνες, ποιοι γράφουν ευπώλητα βιβλία, πώς ορισμένοι συγγραφείς γράφουν επιτυχίες με ψευδώνυμο κλπ.
 • Και, όπως σε όλα τα βιβλία του Τζων Γκρίσαμ, έτσι και σε αυτό έρχεται η ανατροπή με το “μεγάλο κόλπο” που ξετυλίγεται απροσδόκητα στις σελίδες του βιβλίου.

Θα το λατρέψεις! Θα ξενυχτίσεις για να το τελειώσεις!

(Το διάβασα στα αγγλικά)

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons