Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βιβλίο της Jill Krementz: The Writer’s Desk

Jill Krementz

The Writer’s Desk

Εισαγωγή John Updike

Εκδόσεις Random House

 

Ανακάλυψα ένα μικρό διαμαντάκι. Ένα μοναδικό και ιδιαίτερο βιβλίο για όλους ή όποιους αγαπάνε το διάβασμα: “Το Γραφείο του Συγγραφέα”. Η Τζιλ Κρέμεντ δημιουργεί ένα βιβλίο για όσους θέλουν να αποκτήσουν εικόνα από την εργαζόμενη ζωή μερικών από των σημαντικότερων συγγραφέων. Με την κάμερά της έχει συλλάβει το πνεύμα και την ατμόσφαιρα γραφής σπουδαίων συγγραφέων του 20ου αιώνα.

  1. Χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρες φωτογραφίες από στιγμές εργασίας κάθε συγγραφέα, παρακολουθούμε άλλον να γράφει κάτω από τα κεριά, άλλον να διορθώνει τα κείμενά του, άλλον να γράφει στην ξύλινη καλύβα του στο δάσος, άλλην να γράφει στο τραπέζι της κουζίνας της.
  2. Κάθε φωτογραφία, συνοδεύεται από προσωπικές δηλώσεις του ίδιου του συγγραφέα για τη δημιουργική διαδικασία της γραφής του, για την έμπνευσή του και τις συνήθειές του όταν γράφει.
  3. Το βιβλίο παρουσιάζει 110 ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από σημαντικούς συγγραφείς στο γραφείο τους, όπως:
  • Στήβεν Κινγκ
  • Πάμπλο Νερούντα
  • Φίλιπ Ροθ
  • Τζον Ίρβινγκ
  • Τζόαν Ντίντιον
  • Ευγένιο Ιονέσκο
  • Τζέημς Μίτσενερ
  • Τένεσσυ Γουίλιαμς
  • Τζόυς Κάρολ Όουτς
  • Άμυ Ταν

και πολλούς ακόμα.

  1. Εισαγωγή στο βιβλίο γράφει ο Τζον Απντάικ (John Updike), ο οποίος έχοντας μελετήσει προσεκτικά τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, σχολιάζει τα γραφεία των συγγραφέων, τις συνήθειες των άλλων συγγραφέων αλλά και τις δικές του! Σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, αρκετοί μεν συγγραφείς γράφουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, σε μια βίλα στη Γαλλία ή σε ένα πύργο στη Γερμανία, αλλά και πολλοί στο σπίτι τους ή σε έναν οικείο χώρο και κάποιοι άλλοι καταργούν την έννοια του γραφείου ολωσδιόλου, γράφοντας στο κρεβάτι, στην κουζίνα ή στον καναπέ του σπιτιού τους.
  2. Όπως ομολόγησε ο πιο παραγωγικός συγγραφές Τζόυς Κάρολ Όουτς, “Τον περισσότερο καιρό δεν κάνω τίποτα… χαζεύω τον περισσότερό μου χρόνο ονειροπολώντας, ζωγραφίζοντας πρόσωπα στο χαρτί”.
  3. Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μαθαίνεις σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1996, όπως το τελετουργικό με το οποίο ξεκινούσαν οι συγγραφείς τη μέρα τους: ο Έρνεστ Χέμινγουέη ξύνοντας είκοσι μολύβια, η Willa Cather διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τη Βίβλο, ο Θόρντον Γουάιλντερ κάνοντας μακρινούς περιπάτους πρωί-πρωί.Ο Κουρτ Βόνεγκατ, ανακάλυψε μια προσευχή για συγγραφείς που γράφτηκε από τον Σάμιουελ Τζόνσον το 1753! Ο Πάμπλο Νερούντα εγκατέλειψε το γράψιμο στη γραφομηχανή, λόγω ενός ατυχήματος και δεν ξαναγύρισε ποτέ στη μηχανή, που, τελικά τον χώριζε από τη σχέση του με την ποίηση. Παρέμεινε για πάντα στο χειρόγραφο.
  1. Ένα βιβλίο που δεν διαβάζεις μόνο. Απολαμβάνεις , ρουφώντας, τα “παρασκήνια” ενός έργου. Το “back stage” των πιο επιτυχημένων βιβλίων και των συγγραφέων τους.

Εξαιρετικό! Ένα βιβλίο που διάβασα στα αγγλικά.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates