ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Ο Πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας και ο πρώτος του γάμος.

Post by: 30/03/2021 0 comments

Στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας, δευτερότοκος γιός της βασίλισσας Μαργκρέτε ( αδελφής της Άννας-Μαρίας ) διορίστηκε στρατιωτικός ακόλουθος στη Βασιλική πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι. Ήδη από το 2019, είχε εγκατασταθεί στην πόλη του φωτός, έχοντας γίνει δεκτός στην σπουδαία γαλλική στρατιωτική ακαδημία για ένα πρόγραμμα σπουδών.

Ο ρόλος του στρατιωτικού ακόλουθου είναι μεγάλης σημασίας για τους Δανούς, αφού οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας έχουν εξαιρετική συνεργασία σε πολλές περιοχές του κόσμου, με αυτές των Δανών.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ, υπηρετεί με τον στρατιωτικό βαθμό του ταξίαρχου, ομιλεί άπταιστα τα γαλλικά (όπως και τα αγγλικά, γερμανικά και τη μητρική του γλώσσα, τα δανέζικα) αλλά είναι και βαθύς γνώστης των πραγμάτων, συνηθειών και εθίμων της Γαλλίας, αφού, άλλωστε ο πατέρας του ήταν Γάλλος αριστοκράτης, ο κόμης Μονπεζά (1934-2018).

Τον Ιούλιο, στο μεταξύ, ο πρίγκιπας κοψοχόλιασε την οικογένειά του. Είχαν συγκεντρωθεί στον οικογενειακό πύργο της οικογένειας στο Cayx, στη νότια Γαλλία, η πρώην και η νυν σύζυγός του καθώς και τα 4 παιδιά του για να γιορτάσουν τα γενέθλια του δευτερότοκου γιού του, πρίγκιπα Φήλιξ. Όμως, ο Ιωακείμ αρρώστησε ξαφνικά και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Τουλούζης, όπου και υποβλήθηκε σε πετυχημένη εγχείρηση, για θρόμβο στον εγκέφαλο. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας, γεννήθηκε το 1969, από την διάδοχο (τότε) και σήμερα βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας και τον Γάλλο αριστοκράτη Ανρί του Μονπεζά. Μεγάλωσε μαζί με τον πρωτότοκο αδελφό του, διάδοχο πρίγκιπα Φρέντερικ, στα ανάκτορα Αμαλίεμποργκ, στην Κοπεγχάγη. Αφού τελείωσε το δημοτικό στην Κοπεγχάγη συνέχισε το σχολείο, εσωτερικός, στη Νορμανδία της Γαλλίας. Στη συνέχεια, έζησε 6 μήνες στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε σε μια φάρμα. Σπούδασε αγροτική οικονομία, πριν αποφασίσει να αλλάξει και να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα.

Σε ηλικία 25 ετών, σε ένα από τα ταξίδια του, γνώρισε στο Χονγκ Κονγκ, την γλυκιά και εξωτικής ομορφιάς Αλεξάνδρα Μάνλεϋ, γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ, αλλά καταγωγής αγγλικής, κινεζικής, αυστριακής και τσέχικης. Εκείνος, ο πιο πολύφερνος γαμπρός της Ευρώπης, εκείνη, 30 ετών, διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων. Ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Το παραμύθι της ομορφιάς και της αγάπης τους κατέληξε σε γάμο το 1995, στην Κοπεγχάγη, στη Δανία. Η νύφη έλαμπε ολόκληρη την ημέρα του γάμου της, μέσα στο συναρπαστικό νυφικό της, που ήταν ραμμένο από ιταλικό μετάξι, κεντημένο με 8.900 μαργαριτάρια. Η ανθοδέσμη της νύφης, περιελάμβανε ορχιδέες από το Χονγκ Κονγκ για να τιμηθεί η καταγωγή της, και η εκκλησία στο κάστρο Φρέντερικσμποργκ, που έγινε ο γάμος, ήταν στολισμένη με 10.000 λουλούδια και διακοσμημένη με χρυσά και ασημένια χρώματα.

Μια αγάπη παραμυθένια που συμπληρώθηκε από τον ερχομό δυο όμορφων αγοριών, το 1999 από τον πρίγκιπα Νικολάϊ και το 2002 από τον πρίγκιπα Φήλιξ.

Όμως, το 2004, μετά από 10 χρόνια γάμου, η Αλεξάνδρα έβαλε μπρος για το διαζύγιο. Πολλά γράφτηκαν στα περιοδικά lifestyle για την άτακτη ζωή του γοητευτικού πρίγκιπα Ιωακείμ. Το παραμύθι τελείωσε και ο γάμος διαλύθηκε. Αυτό ήταν το πρώτο διαζύγιο στη βασιλική αυλή της Δανίας, μετά το 1846.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2008, ο Ιωακείμ παντρεύτηκε τη Γαλλίδα αριστοκράτισσα Μαρί Καβαλιέ, σήμερα πριγκίπισσα Μαρί της Δανίας. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά, όσο εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την Αλεξάνδρα, αν και έκαναν σχέση χρόνια αργότερα. Βρέθηκαν τυχαία σε μια εκδήλωση , όπου τους τοποθέτησαν στο ίδιο τραπέζι, μια και οι δυο τους ήταν οι μόνοι που μιλούσαν γαλλικά.

Ο γάμος τους έγινε σε μια μικρή πόλη στη νότια Γιουτλάνδη, της Δανίας, με καλεσμένα 300 άτομα (μόνο!) , μεταξύ των οποίων ήταν και ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, ο Τζέημς Μποντ. Στο γάμο, παραβρέθηκαν και οι δύο γιοί του Ιωακείμ από τον πρώτο του γάμο, οι μικροί πρίγκιπες Νικολάϊ και Φήλιξ. Κατά το μέσον, περίπου, της τελετής του δεύτερου γάμου του πατέρα του, ο πεντάχρονος τότε Φήλιξ, δεν άντεξε και αποκοιμήθηκε.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ και η πριγκίπισσα Μαρί, η δεύτερη σύζυγός του, απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, το 2008 τον πρίγκιπα Ανρί, και το 2012 την πριγκίπισσα Αθηνά.

Αλλά και η Αλεξάνδρα Μάνλεϋ, έκανε, στο μεταξύ, έναν δεύτερο γάμο, που κι αυτός υπήρξε άτυχος και οδηγήθηκε σε διαζύγιο, με τον επιτυχημένο Δανό φωτογράφο και παραγωγό Μάρτιν Γιόργκενσεν, 14 χρόνια νεότερό της. Σήμερα , η Αλεξάνδρα , που δεν αφήνει την Δανία για κανένα άλλο μέρος στον κόσμο, εργάζεται ως μέλος διοικητικού συμβουλίου στη φαρμακευτική εταιρία Ferring.

Η ζωή κάνει κύκλους, ακόμα και στις βασιλικές αυλές.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons