Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας είναι η μέρα του γάμου μας. Κάθε Πάσχα και καλοκαίρι, όλες οι γυναίκες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο θεσμό. Οι περισσότεροι γάμοι γίνονται αυτή την εποχή.
Καλεσμένοι και face control
Μαζί, όμως, με τη χαρά του γάμου, έρχεται και το άγχος για τις προετοιμασίες. Το μεγαλύτερο άγχος και πηγή πονοκεφάλων ή ξεμαλλιάσματος είναι οι καλεσμένοι. Ο αριθμός τους και η ποιοτική επιλογή του καθένα, το face control που θα μπει σε όσους λάβουν το προσκλητήριο.
Οι διαφωνίες ανάμεσα στις οικογένειες του γαμπρού, της νύφης και των μελλόνυμφων είναι αναπόφευκτες.
Άλλοτε λόγω προηγούμενων παρεξηγήσεων, άλλοτε λόγω γενικότερης αντιπάθειας και άλλοτε πάλι… έτσι!
Όταν ο γάμος συνοδεύεται από πάρτι, γλέντι ή δεξίωση, για την παρουσία ή όχι, κάθε ενός καλεσμένου προστίθενται επιπλέον κριτήρια. Αφού κάθε κεφάλι ίσον κόστος, κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο στα έξοδα και στα πιάτα του φαγητού.
No ring, no bring
Τη λύση, την έδωσε η Pipa Middleton στην πρόσκληση του γάμου της. Κανόνας No1: no ring, no bring! (Αν δεν είστε αρραβωνιασμένοι, μην τον/την/φέρεις). Αν δεν της έχεις φορέσει μονόπετρο αρραβώνα, δεν την θεωρούμε επίσημη συνοδό σου. Αν έχεις προσωρινή και όχι επίσημη σχέση, μη μας τη φέρεις να τη γνωρίσουμε και να την ταΐσουμε, ενώ σε κανένα-δυο μήνες θα την έχεις αντικαταστήσει με άλλην.
Μου φαίνεται πολύ σωστό… η επιστροφή στην κοινωνική ετικέτα πιο επίσημης συμπεριφοράς. Δεν είναι κατάρα να πηγαίνεις ασυνόδευτος σε γάμο. Εν ανάγκη, πάρε τη μαμά σου μαζί.
Άλλωστε, είναι πονοκέφαλος για το ζευγάρι να γνωρίσει τόσα άγνωστα ονόματα από το άλλο σόι, μια και, συχνά, ανταλλάσσουν χειραψίες πρώτη φορά τη μέρα του γάμου. Είναι άδικο να προσπαθεί να γνωρίσει επιπλέον και εκείνην ή εκείνον που βγαίνει αυτήν την εποχή με τον καλεσμένο του.
Για να μπει μια τάξη στη γιορτή του γάμου, χρειάζονται όρια! Και τα όρια δίνουν αξία στο γάμο και στους – εκλεκτούς – καλεσμένους. Η τελετή είναι τελετουργία. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε πάρτι, που περνούσες και είπες να φέρεις την παρέα σου!
Φωτό από: ТСН