ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Αφιερωμένο στις φίλες που μπούχτισαν να ακούνε για θετικότητα

Post by: 08/02/2018 0 comments

Τις προάλλες, διάβασα το διάλογο δύο φιλενάδων μου, στο χρονολόγιό τους.

“Αμάν, τέλος πάντων”, έλεγε η μία, “μας έχουν τρελάνει με το “τσουνάμι” θετικής ενέργειας και ευτυχίας. Μπουχτίσαμε πια!”

“Ναι, δεν αντέχουμε άλλο! Ποιές νομίζουν ότι είναι;” έλεγε η δεύτερη.

Η θετική μόδα δεν είναι μόδα

Δε φαντάστηκα ποτέ πώς το να εκφράζεσαι υπέρ του θετικού τρόπου σκέψης και ζωής, θα συνδυαστεί με κάτι τόσο καταστροφικό , όσο το “τσουνάμι”!

Ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι η φιλοσοφία του να ζεις ευτυχισμένα , κάνοντας καλό στον εαυτό σου πρώτα-πρώτα, θεωρείται ” μόδα”, “trend”, “life style”, όπως τα λεοπάρ μποτάκια, τα πουκάμισα με μανίκι-καμπάνα, τα κοντά καπαρντινάκια, όλα ξεπερνιούνται κάποια στιγμή, από τις “μπουχτισμένες” και σνομπ, trendsetters.

Σαν να λένε : “φέρτε μας πίσω τον οικείο αρνητικό μας τρόπο ζωής!”

Αν οι φίλες αυτές ζούσαν στην εποχή του Ιησού Χριστού, θα σχολίαζαν: “Αμάν πια! Μπουχτίσαμε από τόσο κήρυγμα αγάπης!”

Όσο και αν, πολλοί από εμάς γράφουμε, προσπαθούμε  και διαδίδουμε τη θετική στάση ζωής και την ευτυχία, σαν αντίβαρο στον αρνητισμό της κοινωνίας, δε φτάνει.

Σας φαίνεται λίγος ο αρνητισμός γύρω μας;

Και πάλι, λίγο είναι μπροστά στο (πραγματικό) τσουνάμι αρνητισμού της ανθρωπότητας: πόλεμοι, πρόσφυγες, απειλές πυρηνικών καταστροφών, πείνα, σεισμοί, φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, μειώσεις μισθών, ανύπαρκτο μέλλον, διχόνοια, κακογλωσσιά, φθόνος, κουτσομπολιό, απαγωγές, τράφικινγκ, ναρκωτικά…θέλεις κι άλλα;

Όταν έχεις συνηθίσει σε ένα τέτοιο κύμα αρνητισμού, το βρίσκεις, κορίτσια μου, οικείο. Λίγη κουβέντα πάνω στην ευτυχία και στη θετικότητα, μπουχτίζεις αμέσως, σε ξεβολεύει και δεν το αντέχεις.

Το καλό υπερισχύει

Πιστεύω ότι ο κόσμος μας έχει σωθεί, άρα και οι γονείς μας, γιατί πάντα γινόταν κάτι, και το Καλό υπερτερούσε του Κακού. Το θετικό του αρνητικού.

Μη μασάτε. Η θετική προσέγγιση στη ζωή ευεργετεί πρώτα εμάς που την πιστεύουμε.

 

Φωτό από: Reductress

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons