Για το χειμώνα και ειδικά για τώρα στις γιορτές δεν υπάρχει καλύτερο κρασί. Μοιραστείτε με φίλους σας γλυκό ζεστό κρασί γεμάτο εξωτικά αρώματα και ασυνήθιστες γεύσεις.
ΥΛΙΚΑ
- 2 μπουκάλια γλυκό κόκκινο κρασί
- 2 μανταρίνια (κλημεντίνες) ή πορτοκάλια
- Φλούδα 1 λεμονιού
- Φλούδα 1 μοσχολέμονου (λάιμ)
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 6 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 ξύλο κανέλλας
- 3 φρέσκα φύλλα δάφνης
- 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
- 1 ολόκληρο λοβό βανίλιας, σχισμένο στη μέση
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνουμε τη φλούδα από τα μανταρίνια, το λεμόνι και το μοσχολέμονο (λάιμ) χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή.
- Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια της φλούδας και προσθέτουμε το χυμό από τα μανταρίνια. Ρίχνουμε τα γαρύφαλλα, το ξυλάκι κανέλας, τα φύλλα δάφνης, και περίπου 10 με 12 ξύσματα από το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το λοβό βανίλιας και προσθέτουμε τόσο ακριβώς κόκκινο κρασί ώστε να καλύψει τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε μέχρι η ζάχαρη να έχει διαλυθεί εντελώς μέσα στο κόκκινο κρασί και στη συνέχεια τα αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, ή μέχρι να έχουμε ένα όμορφο παχύ σιρόπι.
(Ο λόγος που κάνουμε πρώτα το σιρόπι με λίγο κρασί είναι για να δημιουργήσουμε μια υπέροχη γεύση με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά που θα εμποτίσουν καλά το κρασί. Επειδή θέλουμε το σιρόπι να βράσει, αν βάλουμε εξαρχής και τα δύο μπουκάλια κρασί με το βρασμό θα εξατμιστεί το αλκοόλ).
- Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γλυκάνισο και το υπόλοιπο κρασί. Θερμαίνουμε ελαφρώς το κρασί και μετά από περίπου 5 λεπτά, όταν είναι ζεστό σερβίρουμε με κουτάλα σούπας σε ποτήρια του κρασιού.
Απολαύστε το και ζεσταθείτε παρακολουθώντας τις φλόγες στο τζάκι.
Φωτό από: www.google.com