ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς να μάθετε να “μπλοφάρετε” στο γραφείο!

Post by: 23/04/2019 0 comments

Στα αρκετά χρόνια που δουλεύω, έχω προσπαθήσει αρκετά να βελτιώσω το πώς το πρόσωπό μου και το σώμα μου αντικατοπτρίζει σχεδόν αυτόματα τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου. Και σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να μου πει “και τι πιο φυσιολογικό από αυτό”. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, και πολύ περισσότερο της επαγγελματικής, το να μπορούμε να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας θεωρείται πολύ θετικό χαρακτηριστικό.

Εάν μάλιστα είστε από αυτούς τους ανθρώπους που το πρόσωπό τους είναι σαν καθρέφτης των σκέψεων και των συναισθημάτων τους, βρείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα, δουλέψτε το και προσαρμόστε το στις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία σας:

1. Μελετήστε λίγο για τη γλώσσα του σώματος και για το τι κρύβεται πίσω από κάθε στάση. Μελετήστε πώς αντιδράει το δικό σας σώμα σε κάποια έντονα συναισθήματα. Εάν το πρόσωπό σας αντικατοπτρίζει το φόβο σας ή την ήττα που αισθάνεστε, τότε και το σώμα σας θα αρχίσει να παίρνει την αντίστοιχη στάση ή θέση. Και ως συνέπεια, το αρνητικό αυτό συναίσθημα θα δυναμώνει περισσότερο.

Φροντίστε λοιπόν να θυμάστε και να αλλάζετε αμέσως στάση. Διατηρήστε το κεφάλι ψηλά, ισιώστε την πλάτη, χαμογελάστε. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να απωθήσετε εντελώς το συναίσθημα και τη σκέψη σας, τουλάχιστον θα μπερδέψετε αυτούς που σας βλέπουν.

2. Συγκρατηθείτε και καλυφθείτε με μια φυσική σωματική αντίδραση. Βήξτε, φτερνιστείτε, τρίψτε το μέτωπό σας ή τσιμπηθείτε διακριτικά.

3. Βρείτε μια φράση-ερώτηση ασφαλείας που θα σας δίνει λίγη απόσταση ή/και χρόνο. «Δεν έχω απάντηση σε αυτό», «Δεν ξέρω τι να σου πω», «Πες μου περισσότερα σχετικά με….»

Μη το χρησιμοποιείτε πάρα πολύ συχνά και φανείτε αδαείς ή άσχετοι αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι μια αληθοφανής αντίδραση/απάντηση που θα σας επιτρέψει να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας.

4. Βρείτε και τραγουδήστε από μέσα σας ένα ανόητο τραγούδι ή σκοπό. Εάν κάτι σας έχει ταράξει και αναστατώσει και θέλετε να βάλετε τα κλάματα ή να φωνάξετε, ανατρέξτε στο τραγούδι σας.

5. Χρησιμοποιείστε συμβουλές/τεχνικές που έχουν δώσει ειδικοί των media που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά καταστάσεις που πρέπει να προσποιηθούν και να κρατήσουν τις αντιδράσεις τους. Όπως, χαλαρώστε τα φρύδια σας στη φυσική τους θέση και απομακρύνετε τη γλώσσα σας από τον ουρανίσκο. Αυτό θα σας χαλαρώσει. Μπορείτε, επίσης, να έχετε πάνω σας ένα αντικείμενο συγκέντρωσης, ένα νόμισμα στην τσέπη, μια πέτρα σε ένα δαχτυλίδι, ένα κόμπο σε ένα βραχιόλι. Αγγίξτε το αντικείμενο για να συγκεντρωθείτε, παίρνοντας βαθιές ανάσες.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα εξάσκησης και δουλειάς. Δείτε και μάθετε πρώτα τον εαυτό σας και τις δικές σας αντιδράσεις, και μετά προσαρμόστε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Φωτό από: USMMP

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons