ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Πώς να οργανώσετε τις διακοπές σας πιο οικονομικά.

Post by: 19/06/2024 0 comments

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν γοργά, όλοι ψάχνουμε να λύσουμε το παζλ του εάν, πού, πότε, πώς θα πάμε διακοπές. Όπως κάθε τι άλλο, οι τιμές έχουν ανέβει και οι διακοπές είνα ένας γρίφος για γερούς παίχτες.

Εάν μάλιστα ο προγραμματισμός αφορά οικογένεις με παιδιά, οι κανόνες του παιχνιδιού δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Ίσως υπάρχουν κάποια tips και συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν:

  • Να έχετε εναλλακτικούς προορισμούς. Μπορεί το να πάει κανείς στα πιο in νησιά και μέρη ή στις πρωτεύουσες/hot προορισμούς χωρών να είναι το όνειρό σας. Αν όμως, λόγω κόστους, παραμένει όνειρο απατηλό, ίσως το να στρέψετε την πυξίδα σας και το στόχο σας λίγο πιο πάνω ή πιο μακριά, να έχει αποτέλεσμα. Εξερευνήστε άλλους προορισμούς, πιο μικρές ή λιγότερο τουριστικές πόλεις και προορισμούς. Λιγότερο τουριστικά και πολυπόθητα μέρη.
  • Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε αεροπορικώς, ξεκινήστε την έρευνά σας από τα αεροπορικά εισιτήρια. Ψάξτε όλες τις πλατφόρμες κράτησης εισιτηρίων, εξερευνήστε τις προσφορές, κλείστε τα εισιτήρια πολύ πολύ νωρίτερα για να πετύχετε χαμηλές τιμές.
  • Κάντε αποταμίευση ταξιδίου. Κάθε μήνα, με κάθε ευκαιρία αποταμιεύστε για τις διακοπές σας. Εάν το βάλετε στόχο να κάνετε ένα ταξίδι, καλύτερα να στερηθείτε το delivery κάθε εβδομάδα, την πιο ακριβή τσάντα, ή να φτιάχνετε καφέ στο σπίτι και ό,τι κερδίζετε, βάλτε το στον κουμπαρά του ταξιδιού. Εάν αυτό το κάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας, θα συνεισφέρετε όλοι στο κοινό ταμείο των διακοπών.
  • Επιλέξτε έξυπνα τη διαμονή σας. Είτε σε καλοκαιρινές διακοπές σε νησί ή σε ταξίδι στο εξωτερικό, έχετε πάντα στο νου σας ότι δεν περνάτε πολύ χρόνο στο δωμάτιο. Επιλέξτε κάτι που να βρίσκεται κοντά σε όλα και σε βολικό σημείο, να έχει καλές κριτικές για την καθαριότητά του, αλλά κατά τα άλλα δε χρειάζεστε κάτι φανταχτερό και ακριβό. Καλύτερα να διαθέσετε αυτά τα χρήματα σε εμπειρίες και άλλες προτεραιότητες.
  • Μην υπολογίζετε και κρατάτε για σουβενίρ ή δώρα. Προτιμήστε κάρτ ποστάλ ή μαγνητάκια ψυγείου και μόνο για τους πολύ κοντινούς σας. Δεν υπάρχει κάτι πλέον που δεν μπορεί κανείς να βρει και να πάρει από το σπίτι του.
  • Μην επικεντρώνεστε αυστηρά στα τριήμερα ή στις ημέρες του Αυγούστου που φεύγουν όλοι. Αναζητήστε και ενημερωθείτε για προσφορές σε άλλες περιόδους και ευκαιρίες. Προβλέψτε έγκαιρα τις άδειές σας και τα κενά που μπορείτε να ξεκλέψετε για ένα ταξίδι εκτός hi season.
  • Νοικιάστε ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό και όχι δωμάτια ξενοδοχείου. Θα πετύχετε καλύτερες τιμές και με την ύπαρξη κουζίνας θα μπορείτε να προετοιμάζετε γρήγορα σνακ και γεύματα μειώνοντας σημαντικά τα έξοδα διατροφής σε εστιατόρια.

Σημασία έχουν οι εμπειρίες και τα νέα μέρη και οι άνθρωποι και όχι το πώς θα πάτε ή πού θα μείνετε. Οι αναμνήσεις και οι όμορφες στιγμές θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons