ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Hangover. Και τώρα τι κάνουμε;

Post by: 16/02/2017 0 comments

Περνώντας τα χρόνια, συνειδητοποιώ ότι είμαι πιο ευαίσθητη στα hangover. Δεν έχω τις ίδιες αντοχές και χρειάζομαι περισσότερα γιατροσόφια το πρωί για να επανέλθω. Και να μη συζητήσω για το δέρμα μου και το πώς φαίνομαι το πρωί.

  1. Διατηρηθείτε ενυδατωμένη. Πίνετε πολύ νερό. Το σημαντικότερο, την επόμενη μέρα, είναι η ενυδάτωση. Φροντίστε να πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.
  2. Ενυδάτωση προσώπου. Ενυδατώστε το πρόσωπό σας με την κρέμα σας. Πριν ξαπλώσετε και αφού ξεβαφτείτε-αυτό μην το παραμελήσετε με τίποτα-βάλτε την ενυδατική σας. Το ίδιο κάντε και το πρωί.
  3. Κάντε απολέπιση. Το hangover αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να κάνουμε απολέπιση. Αφαιρει τα νεκρά κύτταρα, ανανεώνει το δέρμα, επαναφέρει τη λάμψη της επιδερμίδας.
  4. Οι μαύροι κύκλοι είναι σίγουρα πολύ έντονοι την άλλη μέρα και χρήζουν αντιμετώπισης. Μετά από ένα ζεστό μπάνιο, βάλτε κρύες κομπρέσες κάτω από τα μάτια. Χρησιμοποιείστε μια μάσκα για hangover, υπάρχουν διάφορες τέτοιες μάρκες στην αγορά με κύριο στόχο την ενυδάτωση.
  5. Ελαφριά άσκηση. Δοκιμάστε κάποια ελαφριά άσκηση, θα σας βοηθήσει αποβάλλετε τις τοξίνες, να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Με την άσκηση εκκρίνονται ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά.
  6. Διατροφή. Καταναλώστε στεγνές και στέρεες τροφές. Οι μπανάνες, καλή πηγή καλίου βοηθούν. Μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο αλλά αποφύγετε τα τηγανητά και τα βαριά φαγητά.
  7. Ζεστό νερό. Χρησιμοποιείστε όχι κρύο ούτε πολύ ζεστό νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Αν μπορείτε να κάτσετε για 10 λεπτά στο ζεστό ντους, οι ατμοί θα αποτοξινώσουν το σώμα σας, θα ανανεώσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αν όμως τελικά υποφέρετε από hangover ξεκουραστείτε, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να επανακάμψει, κοιμηθείτε.

Φωτό από: Glits

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons