ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πόσο καλά ξέρετε τη γλώσσα του σώματος;

Post by: 20/09/2022 0 comments

Κάποιες φορές, όσο και να προσπαθούμε να κρύψουμε τις σκέψεις μας ή τα συναισθήματά μας, οι άλλοι μας καταλαβαίνουν. Πώς; Υπάρχουν κάποιες κινήσεις, εκφράσεις, στάσεις σώματος που δείχνουν άλλα από αυτά που θέλουμε να δείξουμε. Είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

 

Είναι συνήθως ακούσιες κινήσεις ή εκφράσεις που δεν τις καταλαβαίνουμε καν.

 

  • Η στάση του σώματος

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν αισθάνεστε σίγουροι και δυνατοί, αυτό φαίνεται στη στάση του σώματός σας. Η αυτοπεποίθηση ξεχειλίζει από παντού. Όταν πάλι αισθάνεστε άβολα, όλα το φωνάζουν. Καμπουριάζετε, κοιτάτε κάτω, σκύβετε τους ώμους, διπλώνεστε, προσπαθώντας να γίνετε αόρατοι.

 

  • Ψεύτικο χαμόγελο

Όπως λέει ο λαός μας, όταν χαμογελάμε αληθινά, γελάνε μέχρι και τα μάτια μας. Ενώ το ψεύτικο χαμόγελο δείχνει αμηχανία, άβολη κατάσταση, πράγματα που δεν μας αρέσουν και προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε με ένα χαμόγελο που μένει μόνο στα χείλη. Είναι αυτό το παγωμένο χαμόγελο της αμηχανίας και της δύσκολης θέσης που όλοι έχουμε δει σε κάποιον άλλο. Να είστε σίγουροι ότι και οι άλλοι το έχουν δει κάποια στιγμή σε εμάς.

 

  • Εκφράσεις προσώπου

Κάποιο φρύδι που ανασηκώνεται, κάποια γκριμάτσα, κάποιο βλέμμα. Είναι γλώσσα του σώματος που δίνει ενδείξεις, αποκαλύπτει συναισθήματα. Πολλές φορές, άλλα λέει κάποιος με τις λέξεις και άλλα με το σώμα του ή με τις εκφράσεις του προσώπου του.

 

  • Κινήσεις αμηχανίας

Όταν βρισκόμαστε σε άβολη θέση, κάνουμε ακούσιες κινήσεις για να ηρεμήσουμε το άγχος μας και την πίεση που αισθανόμαστε. Θα ξύσουμε το κεφάλι μας, θα τρίψουμε τα χέρια μας, θα κουνάμε νευρικά το πόδι, θα χαϊδέψουμε το μπράτσο μας. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον εαυτό μας και τα πραγματικά μας συναισθήματα.

 

  • Βλέμματα

Πώς κοιτάμε τους άλλους όταν μας μιλάνε; Τους κοιτάμε στα μάτια ή αποφεύγουμε το βλέμμα τους; Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που μας λένε ή δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε παραπάνω από 30 δεύτερα γιατί δεν μας ενδιαφέρουν;

 

  • Υπερβολικές αντιδράσεις

Ορισμένες φορές έχουμε υπερβολική αντίδραση ή δείχνουμε υπέρμετρο ενθουσιασμό σε κάτι που μας λένε. Είναι ένας τρόπος να κρύψουμε την αμηχανία μας ή τη δυσαρέσκειά μας.

 

  • Κόρες των ματιών

Τα μάτια συνήθως λένε την αλήθεια. Είναι σαν ανιχνευτής ψεύδους, ειδικά για  τους ειδικούς που διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος και υποστηρίζουν ότι οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται όταν λέμε ψέματα ή μας ενδιαφέρει κάτι πολύ.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons