ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσει τους γονείς σου; Πώς θα το καταλάβεις;

Post by: 08/02/2019 0 comments

Μετά από λίγο καιρό, έρχεται σε μια σχέση εκείνη η στιγμή που σκέφτεσαι: “μήπως πρέπει να γνωρίσει τους γονείς μου;” ήρθε η ώρα για κείνη τη συνάντηση που δεν ξέρεις ποιος αισθάνεται πιο άβολα. Εσύ, αυτός/αυτή ή ο μπαμπάς σου;

Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια, ορόσημα στη σχέση που μπορούν να σου δείξουν αν όντως ήρθε η στιγμή να κανονίσεις τη συνάντηση.

1. Η μαμά σου ρωτάει συνέχεια ποιος είναι αυτός ο νεαρός που έρχεται να σε πάρει κάθε βράδυ ή με ποιον μιλάς κάθε μια ώρα ψιθυρίζοντας. Ή ποιος είναι αυτός ο νόστιμος νεαρός σε όλες τις αναρτήσεις σου; Ή όταν από το άλλο στρατόπεδο σχολιάζεται θετικά το παστίτσιο της μαμάς σου με ατάκες όπως: “Μμμ, καταπληκτικό το παστίτσιο της μαμάς σου, πολύ θα ήθελα να τη γνωρίσω” ή “μμμ, ωραίος τύπος φαίνεται ο μπαμπάς σου, τον συμπαθώ ήδη, φαντάσου να τον γνωρίσω κιόλας.”

2. Η σχέση σας είναι σταθερή. Δε βγαίνετε με άλλους, κυκλοφορείτε μαζί χωρίς να κρύβετε ότι είστε ζευγάρι. Αισθάνεστε ότι θα μπορούσατε να είστε μαζί για πάντα.

3. Θέλετε να μείνετε μαζί. Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο και να συζήσετε, καλό θα ήταν να έχει γνωρίσει τους γονείς σας. Φανταστείτε να έρθουν να σας επισκεφτούν και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Είναι σεβασμός προς τους γονείς σας και το σύντροφό σας, πριν από αυτό το βήμα να έχουν γνωριστεί.

4. Όλοι σας ξέρουν σα ζευγάρι. Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρόσκληση αφορά και τους δυο σας, οι φίλοι σας και οι φίλοι του έχουν γίνει κοινοί σας φίλοι.

5. Ξέρει τα πάντα για εσάς. Όταν έχετε συζητήσει όλα τα μυστικά σας, όταν έχει δει παιδικές, όχι πάντα κολακευτικές φωτογραφίες, όταν ξέρει τους οικογενειακούς ”σκελετούς” που κρύβετε στην ντουλάπα σας.

6. Όταν έχετε ήδη γνωρίσει τους γονείς του/της. Εάν αυτή η γνωριμία έχει γίνει ήδη, τότε θα είδατε ότι δεν ήταν τίποτα τρομακτικό. Σας συμπάθησαν, τους συμπαθήσατε. Δε θα μπορείτε να αποφεύγετε για πολύ την ανταπόδοση της συνάντησης αυτής, χωρίς να παρεξηγηθείτε από το έτερον ήμισυ. Τώρα, αν δεν αλληλοσυμπαθηκάτε, τότε αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Μην αγχώνεστε. Δεν είναι φοβερό. Αν είστε εσείς καλά και σίγουροι για την επιλογή σας,  τότε θα το αποδεχθούν και οι γονείς σας. Άλλωστε τι θέλουν όλοι οι γονείς; Να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά τους.

Φωτό από: Planeta Pop

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons