Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ψιλοκουβεντούλα κάνει καλό. Δείτε πώς να βελτιώσετε την ικανότητά σας να την ξεκινάτε.

Κάθε φορά που είμαι καλεσμένη κάπου, σε γάμο, σε βάφτιση, πάρτι ή ακόμα και σε επαγγελματική συνάντηση με αγχώνει αν θα βρω κάποιον γνωστό να μιλήσω. Έρευνες έχουν δείξει ότι η «ψιλοκουβεντούλα» και οι κοινωνικές συζητήσεις αγχώνουν τους περισσότερους ανθρώπους.

Ας δούμε κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος των κοινωνικών συζητήσεων και να γίνετε καλύτεροι στο να ξεκινάτε ενδιαφέρουσες συζητήσεις:

  • Μην αγχώνεστε προκαταβολικά. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι πάτε για να διασκεδάσετε, να περάσετε καλά και να τιμήσετε το πρόσωπο που σας κάλεσε ή να γιορτάσετε μαζί του κάποιο σημαντικό γεγονός της ζωής του.
  • Χαλαρώστε και αφοσιωθείτε στη συζήτηση. Μην προσπαθείτε να φανταστείτε τη συνέχεια της κουβέντας ή τι θα πείτε μετά. Αν απλά ακούσετε το συνομιλητή σας, η ροή της συζήτησης θα έρθει αβίαστα.
  • Να είστε φυσικοί και αυθεντικοί. Μην προσποιείστε κάτι που δεν είστε, μη λέτε ψέματα για κατορθώματα ή επιτυχίες σας. Να είστε ο εαυτό σας.
  • Διαβάστε και ενημερωθείτε για τρέχοντα θέματα και γεγονότα της επικαιρότητας. Το να είστε ενημερωμένοι θα σας δώσει θέματα συζήτησης για να ξεκινήσετε την κουβέντα αλλά και να μπορείτε να συμμετέχετε σε πηγαδάκια που συζητάνε ήδη.
  • Κάντε μία φιλοφρόνηση στον άλλο για να ξεκινήσετε τη συζήτηση. Κάτι αληθινό, όχι κάτι υπερβολικό και ψεύτικο. Μετά συνεχίστε τη συζήτηση αλλάζοντας θέμα.
  • Δείτε το περιβάλλον γύρω σας και αναφέρετε κάτι για αυτό. Τη διακόσμηση, την αρχιτεκτονική του χώρου, τη μουσική, τα χρώματα. Υπάρχουν τόσα πράγματα γύρω μας που μπορούν να αποτελέσουν θέμα συζήτησης.
  • Φροντίστε να έχετε ετοιμάσει 1-2 φράσεις για όταν θέλετε να σταματήσετε τη συζήτηση και να φύγετε ή να αλλάξετε συνομιλητή. Κάτι όπως: «χάρηκα πολύ που τα είπαμε, καλή συνέχεια», «χαίρομαι που σε γνώρισα, καλή επιτυχία» και δικαιολογήστε την αποχώρησή σας: «πάω να πάρω κάτι να πιώ», «συγνώμη μόλις είδα μια φίλη/ένα φίλο», «πάω να χαιρετήσω τον οικοδεσπότη μας».
  • Περιπλανηθείτε στο χώρο και αναγνωρίστε κι άλλους συνδαιτημόνες που φαίνεται να ενδιαφέρονται να γνωρίσουν κόσμο και να συζητήσουν ή άλλους παρευρισκόμενους που να δείχνουν αμήχανοι και μόνοι. Αρπάξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.
  • Κάντε τη διαφορά. Ρωτήστε τους άλλους πράγματα για τα ενδιαφέροντά τους και τη ζωή τους κι όχι μόνο για τη δουλειά τους.
  • Ενδιαφερθείτε! Δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον ρωτώντας εύκολες, φυσικές, ανοιχτές ερωτήσεις. Αποφύγετε τις κλειστές ερωτήσεις που παίρνουν για απάντηση μόνο ναι/όχι. Αν ακούτε προσεκτικά τις απαντήσεις σε κάθε ερώτησή σας, θα έχετε έτοιμη την επόμενη ερώτησή σας που θα προάγει τη ροή της συζήτησης.
  • Μην ακολουθείτε παντού τον έναν άνθρωπο που ξέρετε. Πάρτε την πρωτοβουλία να πλησιάσετε κάποιον άλλο. Γνωρίστε νέους ανθρώπους. Έχετε προετοιμασμένες κάποιες ερωτήσεις για την αρχή: «πως γνωρίζεις τον/την οικοδεσπότη;», «τι σε φέρνει σήμερα εδώ;» «με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό;».
  • Εάν μπορείτε να μάθετε πριν την εκδήλωση/συγκέντρωση ποιοι άλλοι θα βρίσκονται εκεί, σκεφτείτε με ποιους έχετε κοινά ενδιαφέρονται και σχεδιάστε να τους μιλήσετε. Κάποιους που ήδη γνωρίζετε ή κάποιους που θα θέλατε να γνωρίσετε.
  • Εξασκηθείτε. Μην περιμένετε μόνο τα καλέσματα ή τις επαγγελματικές συγκεντρώσεις. Πιάστε την κουβέντα στην ουρά στην τράπεζα ή στη στάση του λεωφορείου. Μιλήστε με τον ταξιτζή ή στην ταμία στο σούπερ μάρκετ. Πείτε καλημέρα στο ασανσέρ και σχολιάστε κάτι για τον καιρό ή την κίνηση στους δρόμους.

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates