ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Η καλή και η κακή πλευρά του να παντρεύεσαι σε μικρή ηλικία.

Post by: 09/11/2018 0 comments

Παντρεύτηκα σε αυτό που θα λέγαμε ώριμη ηλικία. Πολλές φορές φαντάζομαι πως θα ήταν αν είχα παντρευτεί σε πολύ μικρότερη ηλικία και δεν με τρομάζει πια όσο παλιά.

 

Από ό,τι βλέπω γύρω μου δεν τρομάζει και τους υπόλοιπους.  Αρκετά παιδιά πλέον αποφασίζουν να πάρουν τη μεγάλη απόφαση στα 20-25. Για τον καθένα ισχύει κάτι διαφορετικό και όλοι έχουν διαφορετική άποψη για το θέμα. Αν όμως το έχεις σκεφτεί καλά και το έχεις αποφασίσει, μπορεί να κρατήσει και για πάντα. Υπάρχουν τα καλά και τα κακά, όπως σε κάθε απόφαση ζωής. Ποια είναι αυτά;

 

  1. Ωριμάζετε, μεγαλώνετε και μαθαίνετε μαζί. Αλλάζετε μαζί, προχωράτε μαζί.  Δεν ξεκινάτε να είστε μαζί όταν τα έχετε ήδη κάνει όλα αλλά τα χτίζετε και τα δημιουργείτε στην κοινή σας πορεία.
  2. Τα μεγάλα ορόσημα της ζωής σας γίνονται κοινά βιώματα και αναμνήσεις. Πτυχία, προσλήψεις, γενέθλια είναι κοινές αφορμές για εορτασμούς και μοιράζεστε τα πάντα.
  3. Μαθήματα ζωής. Ακόμα κι αν έχετε βρει τον τέλειο σύντροφο και το έτερόν σας ήμισυ, θα υπάρξουν προστριβές και προβλήματα μπροστά σας. Σε καμιά περίπτωση οι καυγάδες και οι διαφωνίες δεν αλλάζουν μετά το γάμο και σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι με την πρώτη διαφωνία θα χωρίσετε. Χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια. Τα οικονομικά είναι πάντα ένα πεδίο διαφωνίας. Συνήθως κάποιος βγάζει παραπάνω χρήματα ή κάποιος ξοδεύει παραπάνω. Το παν είναι η ειλικρίνεια και η συζήτηση.
  4. Αλλαγή συνηθειών. Μπορεί να είσαστε party animal ή να σας αρέσουν τα ξενύχτια ή οι εκδρομές με τις φίλες σας. Θα συνεχίσετε να έχετε δικό σας χρόνο και πράγματα μόνο για σας. Τώρα όμως θα είσαστε επίσης υπεύθυνη/ος για ένα σπίτι που μοιράζεστε με κάποιον άλλο και που έχει υποχρεώσεις. Θα γίνετε λίγο πιο σπιτόγατος και θα κάνετε περισσότερα πράγματα στο σπίτι όχι επειδή πρέπει ή κάποιος σας το επιβάλλει.
  5. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι θα έχουμε διάφορες ρομαντικές σχέσεις πριν παντρευτούμε. Τι γίνεται όμως αν έχουμε βρει τον άνθρωπό μας στο λύκειο ή στο Πανεπιστήμιο; Τον κρατάμε και μεγαλώνουμε μαζί του. Εάν είναι η αληθινή αγάπη, μπορεί να κρατήσει και για πάντα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάμε μαζί του, τόσο καλύτερα τον γνωρίζουμε και βελτιώνουμε τη σχέση μας.  Κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί ότι θα κρατήσει για πάντα, αλλά σε καμιά σχέση δε μπορεί να γίνει αυτό.

 

Σε όποια ηλικία και αν αποφασίσετε να παντρευτείτε,  το σημαντικό είναι να το θέλετε εσείς και να μην σας πιέζει κανείς σε αυτό το γάμο. Να είστε έτοιμοι για υποχωρήσεις,  διαφωνίες,  αλλά και πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

 

Φωτό από: RC News

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons