Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βγαίνοντας για φαγητό με τα παιδιά.

Έχω χωρίσει τη ζωή μου σε π.Π. και σε μ.Π.

Η πρώτη είναι η περίοδος πριν τα παιδιά και η δεύτερη η περίοδος μετά τα παιδιά.

Κι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν αφορά μόνο στην καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις, τη ζωή μου όλη αλλά και στις πεποιθήσεις μου και τα πιστεύω μου.

Πολλά από τα πράγματα ή τις καταστάσεις που θεωρούσα απαράδεκτες ή υπεράνω συζήτησης στην π.Π. ζωή μου, τις έχω λουστεί κυριολεκτικά στην μ.Π. ζωή μου.

Παράδειγμα; «Αν δεν μπορείς να ελέγξεις τα παιδιά σου, μην τα πηγαίνεις πουθενά!» Ή το καλύτερο; «Εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να δίνω στα παιδιά μου κινητό ή τάμπλετ για να απασχολούνται». Σαφέστατα τα έχω κάνει και τα δύο!!! Χωρίς τύψεις, χωρίς δισταγμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Και φυσικά υποστηρίζω πλέον ότι επειδή έχω παιδιά, δε σημαίνει ότι πρέπει να αυτοαποκλειστώ και να αυτοεξοριστώ από μια κατηγορία μαγαζιών ή /και δραστηριοτήτων.

Όσο για το κινητό ή το τάμπλετ είναι κάτι που το δουλεύω και το παλεύω. Επειδή όμως συμβαίνει να έχεις ξένους, συγγενείς, όρεξη να πας σε ένα εστιατόριο κι εσύ μαζί με τα παιδιά, το καλύτερο είναι τουλάχιστον να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Η έξοδος για φαγητό χωρίς κινητό/τάμπλετ είναι εφικτή κι έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά και την οικογένεια συνολικά. Μεγαλύτερη σύνδεση, επικοινωνία, εκπαίδευση στην κοινωνικοποίηση, εκμάθηση καλών τρόπων για να αναφέρω μόνο μερικά. Μεγάλο ρόλο φυσικά παίζει και η ηλικία των παιδιών.

  • Φροντίστε να τους έχετε δώσει ένα σνακ για να αποφύγετε την γκρίνια που έχουν τα παιδιά όταν πεινάνε και ζητάνε φαγητό ΤΩΡΑ σε ένα γεμάτο κόσμο εστιατόριο.
  • Καλέστε νωρίτερα στο εστιατόριο να επιβεβαιώσετε ότι έχουν καθισματάκια για μωρά/βρέφη.
  • Έχετε μαζί σας πλαστικά μαχαιροπίρουνα και σκεύη, ιδίως κάποιο πιάτο που να έχει βεντούζα και να μην πέφτει.
  • Δείτε το μενού του εστιατορίου από πριν και βολιδοσκοπήστε τι θα ήθελαν να φάνε τα μεγαλύτερα παιδιά.
  • Αν μιλάμε για μωρά, έχετε μαζί σας κάποιο παιχνίδι οδοντοφυΐας ή άλλο παιχνίδι που μπορεί να πιαστεί στο κάθισμα ή στο ρούχο τους για να μην μαζεύετε όλη την ώρα από κάτω παιχνίδια και μασητικά που θέλουν πλύσιμο.
  • Έχετε μαζί σας κάποιο μικρό μαγνητικό παιχνίδι ή παιχνίδι με κάρτες που μεταφέρεται εύκολα για τα μεγαλύτερα παιδιά που θα τα απασχολήσει την ώρα της αναμονής .
  • Σκεφτείτε εκ των προτέρων θέματα και ερωτήσεις που μπορείτε να συζητήσετε στο τραπέζι, αν μιλάμε για παιδιά σχολικής ηλικίας.
  • Διδάξτε κοινωνικούς τρόπους, ευγένεια και σεβασμό. Δώστε πρώτοι το παράδειγμα μιλώντας ευγενικά στους σερβιτόρους και όσους σας εξυπηρετούν. Αφήστε τα παιδιά να ζητήσουν μόνα τους τι θέλουν ή να ρωτήσουν τι υπάρχει να πιούν.
  • Ξεκαθαρίστε από πριν τι επιτρέπεται και τι όχι, π.χ. αν θα πιούν πορτοκαλάδα, αν θα φάτε γλυκό, κλπ.
  • Έχετε στο νου σας, ότι όσο καλόβολα κι ευγενικά ή με καλούς τρόπους κι αν είναι τα παιδιά σας, παραμένουν παιδιά και οι προσδοκίες σας για το πόσο μπορούν να παραμείνουν καθισμένα σε μια καρέκλα, χωρίς να περιδιαβούν όλο το χώρο ή να εξερευνήσουν τις τουαλέτες, θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Αφού φάτε, φροντίστε να φύγετε έγκαιρα. Μην εξαντλείτε τις αντοχές τους.

Το να βγείτε με τα παιδιά σας για φαγητό χωρίς οθόνες, είναι εφικτό. Άλλωστε το κάνουν πολλές γενιές πριν από εμάς.

Ενδεχομένως να μην αποφύγετε κάποια στιγμή, βλέμματα αποδοκιμασίας από ενοχλημένους συνδαιτημόνες ή παράπονα. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, όλοι έχουμε υπάρξει παιδιά, ακόμα κι αυτοί που το έχουν ξεχάσει.

Σε κάθε περίπτωση, θέλει καλή οργάνωση, υπομονή και καλή διάθεση.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates