Η σχέση μας με τη μητέρα μας είναι η σημαντικότερη ίσως σχέση της ζωής μας. Περνάει από διάφορες φάσεις και έχει σίγουρα τα σκαμπανεβάσματά της.
Σίγουρα όμως όταν μια γυναίκα αποκτά το δικό της παιδί συνειδητοποιεί ποσό σημαντικό είναι να την έχει κοντά της.
Γιατί;
- Είναι ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης που θα προσέξει το βλαστάρι μας σαν να ήμασταν εμείς.
- Θα κάνει πάντα κάτι παραπάνω στο σπίτι χωρίς να της το ζητήσουμε. Θα βάλει ένα πλυντήριο, θα σιδερώσει, θα φτιάξει φαγητό, θα στρώσει τα κρεβάτια.
- Δε θα παραπονεθεί αν χρειαστεί να κάτσει λίγο παραπάνω με το αγαπημένο της εγγόνι. Και σίγουρα δε θα ζητήσει να πληρωθεί παραπάνω.
- Είναι η απόλυτη και μοναδική νταντά εκτάκτου ανάγκης. Σχεδόν πάντα θα είναι διαθέσιμη και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία για να πεταχτεί στο σπίτι μας να καθήσει κάποιες ώρες με το εγγόνι, ώστε εμείς να πάμε για ψώνια, κομμωτήριο, για καφέ, σε ένα έκτακτο επαγγελματικό ραντεβού.
- Δε θα σχολιάζει παραέξω το τι συμβαίνει σπίτι σας. Μπορεί να σχολιάσει σε σένα ότι δεν είσαι τακτική, ότι κακομαθαίνεις το παιδί σου, ότι δεν μαγειρεύεις καλά, αλλά δε θα σε κάνει βούκινο στη γειτονιά. Άντε να το συζητήσει με καμία θεία ή ξαδέλφη.
Καλό είναι, όμως, να τηρείς και κάποιους όρους και προϋποθέσεις για να διατηρηθούν καλές οι σχέσεις σας.
- Μη της επιτρέπεις να ανακατεύεται πολύ στο σπίτι σου και στη σχέση σου με τον άνδρα σου.
- Μην την «εκμεταλλεύεσαι». Άφησέ της και λίγο προσωπικό χρόνο να ξεκουραστεί, να βγει και αυτή με τις φίλες της, να χαλαρώσει.
- Πες της πόσο εκτιμάς τη βοήθειά της, λέγοντας κάπου-κάπου έναν καλό λόγο ή κάνοντάς της ένα μικρό δωράκι.
- Θέσε τους κανόνες ανατροφής του παιδιού σου και ζήτησέ της να τους ακολουθεί, για μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και για να μην περνάτε οι δυό σας μπερδεμένα μηνύματα στο παιδί.
Έχει αποδειχθεί ότι τις περισσότερες φορές οι γιαγιάδες είναι πολύτιμος βοηθός και κάνουν με τα εγγόνια τους ό,τι δεν έκαναν με τα παιδιά τους.
Φωτό από: www.express.co.uk