ΜΑΜΑΔΕΣ

Πώς να περάσεις ευτυχισμένο καλοκαίρι με την οικογένεια!

Post by: 21/07/2019 0 comments

Το καλοκαίρι όλα παίρνουν άλλη αξία, η μέρα έχει μεγάλη διάρκεια, η ζέστη κυριαρχεί, τα σχολεία κλείνουν, έρχονται οι διακοπές.

Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να αυξήσουμε το χρόνο που περνάμε με την οικογένειά μας ή/και να βελτιώσουμε την ποιότητα του χρόνου μας μαζί τους. Να μερικές ιδέες για να περνάτε ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένειά σας.

 • Πηγαίνετε στην παραλία, στο πάρκο, στον παίδοτοπο, στο βουνό.
 • Αφιερώστε χρόνο και οργανώστε μια δραστηριότητα που αρέσει σε όλη την οικογένεια (κάμπινγκ, ψάρεμα, πικ νικ).
 • Αντί για παραμύθια το βράδυ, διηγηθείτε στα παιδιά σας ιστορίες από τα παιδικά σας χρόνια. Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας μαζί τους.
 • Μάθετε κάτι όλοι μαζί παραδοσιακούς χορούς, κάνετε μαθήματα μαγειρικής ή ζωγραφικής, μάθετε σκάκι, θαλάσσιο σκι κλπ.
 • Καθιερώστε απογεύματα τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών, παζλ. Καθιερώστε βραδιά οικογενειακής ταινίας με ποπ κορν, πίτσες, σουβλάκια. Ή δοκιμάστε να μαγειρέψετε όλοι μαζί κάτι πρόχειρο, πριν δείτε την ταινία.

Αν είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο, φροντίστε να δημιουργήσετε ελεύθερο χρόνο και να χειριστείτε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

 1. Προγραμματίστε τις οικογενειακές δραστηριότητες. Μην το αφήσετε στην τύχη. Μπορείτε να τις εντάξετε έγκαιρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας, να τις σημειώσετε τις στο ημερολόγιό σας, να βγάλετε τα εισιτήρια και να κάνετε όποιες κρατήσεις χρειάζονται.
 2. Μην αναβάλετε να παίρνετε τις ημέρες της άδειά σας. Πάρτε τις ημέρες που δικαιούστε. Τις χρειάζεστε και εσείς και η οικογένειά σας. Και εκτός από τη μεγάλη καλοκαιρινή, όσες μέρες μένουν, κολλήστε τις σε Σαββατοκύριακα ή αργίες, για να καθίσετε έτσι περισσότερες μέρες.
 3. Φροντίστε να αφήσετε πλήρως ενημερωμένο τον αντικαταστάτη σας στη δουλειά, για όλα τα θέματα ώστε να μη σας ενοχλήσουν. Ενημερώστε πελάτες, συνεργάτες και συναδέλφους ότι θα  λείπετε.
 4. Αποσυνδεθείτε από την τεχνολογία όταν επιστρέφετε στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή στο ξενοδοχείο. Μην τσεκάρετε e-mails και μην απαντάτε σε τηλεφωνήματα και μηνύματα, εκτός κι αν ξέρετε ότι πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό.
 5. Ζήστε τη ζωή στις πραγματικές διαστάσεις της και όχι στον εικονικό κόσμο των social media. Δε χρειάζεται να τσεκάρετε κάθε 5 λεπτά το facebook, το twitter, το instagram. Η ζωή δεν είναι εκεί και τίποτα σημαντικό δε θα χάσετε.
 6. Αφιερώστε χρόνο στο σύντροφο και στα παιδιά σας. Να είστε παρούσα. Να τους ακούτε, να κάνετε πράγματα μαζί τους, να συμμετέχετε στη ζωή τους και στα ενδιαφέροντά τους.

Η δουλειά σίγουρα είναι απαραίτητη και τροφοδοτεί τις ανάγκες της διαβίωσής μας. Δεν μπορεί όμως να υποκαθιστά τις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως τις οικογενειακές.

 

Φωτό από: www.tamdelito.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons