ΜΑΜΑΔΕΣ

Πώς να μάθετε ποδήλατο τα παιδιά σας;

Post by: 28/06/2020 0 comments

Θυμάστε την εποχή που μαθαίνατε ποδήλατο; Με βοηθητικές ή χωρίς; Φοβόσασταν και σείς;

Μου άρεσε τόσο πολύ να κάνω ποδήλατο που θυμάμαι βράδια που ποδηλατούσα στον ύπνο μου!!!

Τα παιδιά σήμερα δεν έχουν τις αλάνες και τις γειτονιές που είχαμε παλιά, τουλάχιστον τα περισσότερα παιδιά. Όλο όμως και κάποιο πάρκο, πλατεία, γήπεδο, ποδηλατόδρομος θα υπάρχει κοντά σας.

Δεν χρειάζεται να μας αγχώνει το πώς θα μάθουμε τα παιδιά μας να κάνουν ποδήλατο. Αν ακολουθήσουμε 4-5 συμβουλές, θα είναι μια πολύ εύκολη και ευχάριστη διαδικασία.

1. Μη διαλέξετε κάποιο δρόμο για τις πρώτες σας απόπειρες. Νομίζετε ότι έτσι θα τους δώσετε περισσότερο χώρο αλλά ακόμα κι αν δεν έχει κίνηση, τα παιδιά δε θα αισθάνονται ασφαλή κι αυτό θα επηρεάσει την αυτοπεποίθησή τους.

2. Χρησιμοποιείστε βοηθητικές ρόδες. Έτσι θα μειωθεί ο κίνδυνος πτώσης και θα αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας. Αυτό που φοβίζει τα παιδιά όταν μαθαίνουν ποδήλατο είναι ότι θα πέσουν.

3. Προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τη δική μας ανάγκη για επιτυχία και μάλιστα γρήγορα, πιέζουμε τα παιδιά μας περισσότερο από όσο πρέπει. Αν τα πιέζουμε περισσότερο, ίσως χάσουν το ενδιαφέρον τους. Το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και κυρίως μη συγκρίνετε τα παιδιά σας μεταξύ τους.

4. Διαλέξτε ένα ποδήλατο που να είναι άνετο και στα μέτρα του παιδιού σας. Πρέπει να μπορεί να κάθεται άνετα στη σέλα και να φτάνει το τιμόνι.

5, Κάντε το μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Δεν είναι αγγαρεία ή αγώνας δρόμου. Το να μάθουν ποδήλατο δεν είναι αυτοσκοπός, ο στόχος είναι να περάσουν ωραία μαθαίνοντας ποδήλατο.

6. Μην απαιτείτε πολλά. Αργά, μικρά βήματα. Η πρόοδος θα έρχεται σιγά σιγά. Πρώτα περπατάμε, μετά τρέχουμε. Αφήστε τα να πάρουν τον έλεγχο .

Θυμηθείτε τον εαυτό σας όταν είσασταν στην ηλικία τους και προσπαθούσατε να μάθετε ποδήλατο. Πώς αισθανόσασταν; Τι θα θέλατε να είχαν κάνει οι δικοί σας γονείς; Είδατε; Δεν είναι τελικά δύσκολο!!!

Φωτό από: jv.ru

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons