ΜΑΜΑΔΕΣ

Όταν χαλάει το πρόγραμμα και η ρουτίνα των παιδιών.

Post by: 19/05/2019 0 comments

Έχετε ποτέ δοκιμάσει να βγείτε έξω με τα παιδιά και να χαλάσετε το πρόγραμμα της ρουτίνας τους;

Και τί έγινε, θα μου πείτε. Πειράζει; Θα πάθουν τίποτε; Θα γίνει κάτι;

Τις περισσότερες φορές επιστρέφοντας στο σπίτι, θα περιμένατε να είναι τόσο ευτυχισμένα, τόσο κουρασμένα που απλά θα πλύνουν τα δόντια τους, θα βάλουν τις πιτζάμες τους και, αφού σας φιλήσουν ευχαριστώντας σας για την ωραία μέρα που πέρασαν, θα κλείσουν τα μάτια τους και θα κοιμηθούν.

Αμ δε!! Αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Τα δικά σας μικρά τερατάκια, δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι.

Προσδοκία εναντίον πραγματικότητας!

1. Υπερένταση και λογοδιάρροια
Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο προς το σπίτι δεν σταματούν να μιλούν, να γελάνε, να παπαγαλίζουν, να κοροϊδεύουν. Λένε αστεία, πειράζονται, γελάνε, φωνάζουν.

2. Άρνηση
Μπαίνοντας στο σπίτι, αρχίζει η φάση της άρνησης. Ενώ η λίστα είναι συγκεκριμένη κάθε μέρα, βούρτσισμα δοντιών, πλύσιμο χεριών, πιτζάμες, ύπνος, τίποτα δε γίνεται εύκολα. Δεν δίνουν σημασία στις επανειλημμένες παρακλήσεις σας να ξεκινήσουν τη διαδικασία, οι οδηγίες να πλύνουν τα δόντια και να βάλουν πιτζάμες αγνοούνται. Κάνουν λες και κάθε λεπτό καθυστέρησης είναι νίκη υπέρ τους. Στο τέλος καταλήγεις να τα τραβάς με το ζόρι στο μπάνιο ή να τους φοράς τις πιτζάμες ενώ, κουνιούνται και χτυπιούνται πέρα διώξε, δυσκολεύοντας το έργο σου ακόμα περισσότερο.

3. Υπερευαισθησία
Θέλουν παραμύθι παρόλο που η ώρα έχει περάσει. Και όχι ένα, αλλά δύο ή και τρία, όχι αυτό αλλά εκείνο, το νερό μυρίζει, το φως είναι πολύ δυνατό, το σεντόνι τα τσιμπάει, έχει ζέστη, κρύο, φασαρία, ησυχία. Και κοιτάς το ταβάνι, περιμένοντας βοήθεια από κάπου αλλά χωρίς επιτυχία.

4. Κατάρρευση
Και αφού έχει περάσει 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που γυρίσατε και προσπαθείτε απεγνωσμένα να επισπεύσετε τη διαδικασία και να μη χάσουν περισσότερη ώρα ύπνου, επιτέλους τα παίρνει ο ύπνος.

Τι ησυχία, τι ευτυχία. Δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις. Ένα μπάνιο; Να διαβάσεις ένα βιβλίο; Να δεις μια ταινία; Να βάλεις ένα ποτό και να χαλαρώσεις;

Μμμμμ!!! Μάλλον τίποτα. Είσαι τόσο εξουθενωμένος και κουρασμένος που μάλλον θα πας για ύπνο με την υπόσχεση ότι δε θα το ξανακάνεις αυτό στον εαυτό σου. Υπόσχεση που δεν κρατάει παρά μόνο μέχρι την επόμενη φορά!!!

Φωτό από: NY Metro Parents

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons