ΜΑΜΑΔΕΣ

Οι απαντήσεις των γονιών στις ερωτήσεις για τον Άγιο Βασίλη.

Post by: 31/12/2017 0 comments

Από τις αγαπημένες γιορτές και περιόδους της χρονιάς είναι αυτή των Χριστουγέννων.

Με το που ξεκινάει να δροσίζει λίγο ο καιρός, ο γιος μου αρχίζει τα σχέδια και πλάνα: “Μαμά, σε λίγο θα ανεβάσουμε να στολίσουμε το δέντρο και να στείλουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, σωστά;” Ε, ε, ε, σωστά;

Και πάντα μετά από αυτά έρχεται ο καταιγισμός ερωτήσεων. Και φυσικά στις  περισσότερες ερωτήσεις δεν ξέρω την απάντηση. Ή δεν υπάρχει απάντηση. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη φαντασία μου και την εφευρετικότητά μου.

  1. Μαμά, πώς κατεβαίνει από την καμινάδα ο Άγιος Βασίλης; Χωράει; Και αν έχουμε αναμμένο το τζάκι; Ο Άγιος Βασίλης βρίσκει πάντα τον τρόπο για να αφήσει τα δώρα του. Άλλωστε όλες οι καμινάδες είναι φτιαγμένες για να χωράνε τον Άγιο Βασίλη.
  2. Γιατί δεν στέλνουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη από το καλοκαίρι για να πάρουμε σειρά; Γιατί ο Άγιος Βασίλης κουράζεται πάρα πολύ για να ετοιμάσει και να μοιράσει τα δώρα που τον υπόλοιπο χρόνο κάνει διακοπές και ξεκουράζεται.
  3. Γιατί δεν μου φέρνει πάντα ό,τι του ζητάω στο γράμμα μου; Γιατί πολλές φορές του ζητάνε το ίδιο δώρο πολλά παιδάκια σε όλο τον κόσμο και δεν μπορεί να έχει τόσα δώρα. Έτσι δίνει προτεραιότητα στα πιο μικρά παιδάκια και σε εκείνα τα παιδάκια που δεν έχουν άλλα παιχνίδια και περιμένουν μόνο από τον Άγιο Βασίλη. Άσε που δεν θέλει να τσακώνεται με τους γονείς. Φαντάσου να ζητήσει ένα παιδάκι κάτι που δε χωράει στο σπίτι του ή κάτι που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο. Θα έχει πρόβλημα με τους γονείς και δεν το θέλει καθόλου.
  4. Πώς μπορεί και τρώει όλα αυτά τα μπισκότα και τα καλούδια που του αφήνουν τα παιδιά; Για αυτό ο Άγιος Βασίλης είναι λίγο γεματούλης. Επειδή δεν μπορεί να συγκρατηθεί και τρώει μια μπουκιά από όλα. Κουράζεται όμως και πολύ για να γυρίσει όλο τον κόσμο. Κάποια μπισκοτάκια τα δίνει και στους ταράνδους του.
  5. Πώς μπορεί και φτιάχνει τόσα πολλά παιχνίδια; Ο Άγιος Βασίλης έχει πολύτιμους βοηθούς τα ξωτικά που του φτιάχνουν τα παιχνίδια. Το κάθε παιχνίδι θέλει το δικό του χρόνο για να φτιαχτεί. Όλα όμως είναι φτιαγμένα με πολλή αγάπη.
  6. Πώς βλέπει αν ήμουν καλό παιδί; Ο Άγιος Βασίλης έχει και σε αυτό πολύτιμους βοηθούς. Καταρχάς τους γονείς, που τους ρωτάει να του πούνε. Επίσης, τα ξωτικά που περνάνε συχνά από σπίτι σε σπίτι και ελέγχουν και βεβαίως και ένα μεγάλο υπολογιστή που συμβουλεύεται.
  7. Τελικά, μαμά, υπάρχει ο Άγιος Βασίλης; Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει όσο εμείς πιστεύουμε σε αυτόν και για όσο θα θέλουμε να υπάρχει.

 

Φωτό από: tiefan.co

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons