ΜΑΜΑΔΕΣ

Ο εφιάλτης της επιστροφής στο σχολείο και τι να κάνετε ως μαμά.

Post by: 16/09/2018 0 comments

Η επιστροφή στο σχολείο για άλλα παιδιά είναι ευχάριστη,  για άλλα όχι και για άλλα αγχωτική.

Η αγωνία όμως της νέας τάξης,  των μαθημάτων,  των δασκάλων,  των φίλων και των σχέσεων δημιουργεί ένταση και στρες στα παιδιά που πολλές φορές ξεσπούν στους γονείς τους.

Οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση εμπεριέχει το άγνωστο και κάνει τα παιδιά να νιώθουν άβολα, τους προκαλεί ένταση και δυσφορία, γκρίνια και κακή συμπεριφορά.

Όσο η μέρα πλησιάζει και οι ανασφάλειες γιγαντώνονται,  η κακή διάθεση, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η αδυναμία τους να χειριστούν τα συναισθήματά τους, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για παιδιά και γονείς. Και ποιος είναι ο εύκολος στόχος;  οι γονείς.

Εάν λοιπόν δέχεστε bullying από τα παιδιά σας πριν από το σχολείο, προετοιμαστείτε και κατευνάσετε λίγο τα πνεύματα. Πώς; Μπορείτε να:

  1. Αυξήστε την άσκηση

Είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση,  η γυμναστική και, γενικά, η κίνηση μειώνουν σημαντικά το άγχος. Επομένως όσο περισσότερη ενέργεια και ένταση εξωτερικεύσουν με την άσκηση,  τόσο λιγότερη θα καταλήγει σπίτι σας και σε σας.

  1. Οργανωθείτε

Κάντε ένα πλάνο.  Το πρόγραμμα ηρεμεί. Φροντίστε να προετοιμάσετε ό, τι μπορείτε.  Κάντε μια επίσκεψη στο σχολείο,  βοηθήστε τα παιδιά σας να ξανασυνδεθούν με τους φίλους τους. Κάντε ένα πρόγραμμα της πρώτης τουλάχιστον εβδομάδας, πρωινό ξύπνημα,  πρωινό, κλπ. Όταν είναι διαθέσιμο,  αναρτήστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα,  πχ στο δωμάτιό τους.

  1. Επαναφέρετε το πρόγραμμα του ύπνου

Τα περισσότερα παιδιά, το καλοκαίρι χαλαρώνουν την ώρα και το πρόγραμμα του ύπνου τους. Η γκρίνια όμως του πρωινού ξυπνήματος και μάλιστα χωρίς ικανοποιητικό ύπνο, δεν αντέχεται. Προσπαθήστε 1-2 βδομάδες πριν την έναρξη των σχολείων,  να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα ύπνου.

  1. Αποδεχτείτε το άγχος τους

Όσο πλησιάζει η μέρα,  να αναμένετε και να θεωρείτε έως και φυσιολογική μια κατάπτωση,  μια γκρίνια και ευθιξία. Μην πτοείστε, μην αντιδράτε υπερβολικά και μην προκαλείτε διαφωνίες.  Ακούστε τα παιδιά σας εάν θέλουν και έχουν να συζητήσουν τις ανησυχίες τους και καθησυχάστε τα.

  1. Προετοιμαστείτε και εσείς.

Για να είστε σωστοί γονείς, πρέπει πρώτα από όλα να φροντίσετε τον εαυτό σας.  Ο ευτυχισμένος και πλήρης γονιός είναι και καλός γονιός.  Κοιμηθείτε αρκετά,  δείτε φίλους,  κάντε κάτι με τον σύντροφό σας. Αυτό θα σας οπλίσει με υπομονή,  χιούμορ και αντοχή.

Μην ξεχνάτε άλλωστε,  περάσατε και εσείς από εκεί.  Θυμάστε;

Όταν όλα μπουν στο ρυθμό τους,  η ρουτίνα και η γαλήνη θα επανέλθουν.  Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του,  όπως λέει και ο λαός,  τουλάχιστον μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβριο.

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Φωτό από: Nový Čas

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons