ΜΑΜΑΔΕΣ

Μαμάδες: 10+4 tips και συμβουλές για ασφαλή Χριστούγεννα.

Post by: 16/12/2018 0 comments

Τα Χριστούγεννα είναι αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων.

Τα φώτα, η μουσική, τα δώρα, ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός, οι μυρωδιές, οι διακοπές μας κάνουν όλους να χαμογελάμε. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Συχνά όμως αγνοούμε ή αψηφούμε τους κινδύνους.

Με λίγο περισσότερη προσοχή και πρόβλεψη μπορούμε να γλιτώσουμε μεγάλους μπελάδες.

 1. Στολίζουμε το δέντρο σε σημείο ασφαλές. Μακριά από εστίες φωτιάς, από σκάλες, όχι πολύ κοντά στις κουρτίνες. Προσέχουμε ό,τι έχει σχέση με μικρά παιδιά στο σπίτι. Να μη το ρίξουν, να μην είναι προσιτές οι πρίζες από τα φωτάκια
 2. Δεν αφήνουμε αναμμένα τα φωτάκια το βράδυ ή όταν φεύγουμε από το σπίτι.
 3. Ελέγχουμε πάντα τα φωτάκια και κάθε συσκευή ότι είναι ασφαλής για χρήση. Ότι δεν έχει κοπεί το καλώδιο ή ότι η πρίζα δεν εφαρμόζει καλά. Δεν τα επιδιορθώνουμε εμείς.
 4. Δεν αγοράζουμε λαμπάκια και φωτεινά παιχνίδια ή συσκευές από πλανόδιους που δεν ξέρουμε που φτιάχτηκαν, αν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, κλπ.
 5. Εάν στολίσουμε τον κήπο μας ή τη βεράντα με φώτα, φροντίζουμε να είναι ειδικά για εξωτερικούς χώρους και η πρίζα να μη βρέχεται. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να είναι στην πρίζα τα φωτάκια.
 6. Δεν ανάβουμε κεριά πάνω στο δέντρο ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά. Και δεν αφήνουμε ποτέ κεριά αναμμένα όταν πάμε για ύπνο ή όταν λείπουμε από το σπίτι.
 7. Στα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, προσέχουμε τα παιδιά να είναι κοντά μας ή να τα κρατάμε από τα χέρια. Στην πολυκοσμία είναι εύκολο να χάσουμε ένα μικρό παιδί και δύσκολο να το βρούμε.
 8. Αν το παιδί μας είναι σε ηλικία που καταλαβαίνει και ξέρει να πει το όνομά του, του δίνουμε οδηγίες, εάν χαθεί να πάει αμέσως στις πληροφορίες ή σε μια μαμά με παιδί και να πει ότι χάθηκε για να το βοηθήσουν.
 9. Κάνουμε λίστα με όλα τα ψώνια μας και τα δωράκια που θέλουμε να πάρουμε για να αποφύγουμε τελευταία στιγμή να ανακαλύψουμε ότι ξεχάσαμε κάτι σημαντικό για τη μαγειρική μας ή ένα δώρο.
 10. Φροντίζουμε να μην κουβαλάμε πολλά μετρητά μαζί μας. Καλύτερα κάρτα αν υπάρχει.
 11. Κρατάμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και του σπιτιού σε άλλο σημείο. Αν μας κλέψουν την τσάντα, θα έχουμε τουλάχιστον τα κλειδιά μας.
 12. Μπορούμε να έχουμε για τα ψώνια σε πολυσύχναστα μέρη ένα τσαντάκι από αυτά που δένουμε στην μέση ή μια τσάντα που μπαίνει χιαστί και την κρατάμε μπροστά μας.
 13. Εκτός από το κινητό μας, φροντίζουμε να έχουμε γραμμένα και κάπου αλλού τα τηλέφωνα δήλωσης κλοπής των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών μας.
 14. Αποφεύγουμε να κρατάμε τα pin των καρτών μας πάνω στις κάρτες ή στο ίδιο πορτοφόλι. Σε περίπτωση κλοπής, δίνουμε άπλετο χρόνο στους κλέφτες να μας τις χρεώσουν.

Καλά Χριστούγεννα με ασφάλεια σε όλους. Ελπίζω ο Άγιος Βασίλης να σας φέρει το δώρο που του ζητήσατε.

Φωτό από: Compare the Marke

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons