ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αλλεργίες της άνοιξης

Post by: 11/04/2023 0 comments

Κάθε χρόνο σκέφτομαι με τρόμο τον ερχομό της άνοιξης και την αρχή των αλλεργιών. Και το χειρότερο είναι ότι, χρόνια πριν, δεν είχα ποτέ αλλεργίες και σε τίποτα. Και τώρα με το που έρχεται η άνοιξη, αρχίζει το φτέρνισμα, η καταρροή, η φαγούρα στη μύτη και στο λαιμό, τα κόκκινα μάτια. Είναι τόσο μα τόσο δυσάρεστο. Και τώρα που έχω παιδιά, ανησυχώ ακόμα περισσότερο αν θα εμφανίσουν και αυτά κάποια συμπτώματα, αν θα ταλαιπωρηθούν και τι θα κάνω.

1. Το σημαντικότερο είναι να επιβεβαιώσουμε ότι όντως είναι αλλεργία και όχι κάποιο κρύωμα. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με μικρές διαφορές στις λεπτομέρειες. Το φτέρνισμα, η φαγούρα σε μύτη και λαιμό και η ενόχληση στα μάτια συνήθως είναι αλλεργία. Μαζί με την απουσία πυρετού και την υφή και το χρώμα της καταρροής έχουμε μια κατεύθυνση προς την αλλεργία.

2. Τι ηλικίας είναι τα παιδιά. 3-5 χρονών παρουσιάζουν συχνά εποχικές αλλεργίες. Τα μικρότερα παιδιά ίσως έχουν αλλεργία στη σκόνη, τα ακάρεα ή τις τρίχες των κατοικίδιων.

3. Ερευνήστε τις επιλογές για φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν πολλά σκευάσματα που δεν χρειάζονται καν συνταγή. Ζητήστε τη συμβουλή του παιδιάτρου σας. Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα, μειώνοντας και τη δυσαρέσκεια των παιδιών. Αποσυμφορητικά, κολλύρια, καραμέλες, αλοιφές.

4. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα. Τινάξτε και αερίστε σκεπάσματα και σεντόνια, περιορίστε τις εξωτερικές δραστηριότητες της ημέρες της έναρξης, πλένετε συχνά τα χέρια τα δικά σας και των παιδιών σας. Περιορίστε το κατοικίδιο στους χώρους εκτός του δωματίου των παιδιών, κλπ.

5. Εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, μην τη διακόψετε με την πρώτη βελτίωση των παιδιών. Είναι προτιμότερο να συνεχίσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου έξαρσης των αλλεργιών.

6. Οι αλλεργίες πολύ συχνά συνυπάρχουν ή οδηγούν σε άσθμα. Προσπαθήστε να τις αντιμετωπίσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά. Τα παιδιά με ενοχλητικά συμπτώματα δεν έχουν ποιότητα
ύπνου και επηρεάζονται και στις σχολικές τους επιδόσεις.

7. Σε πιο βαριές περιπτώσεις ή όταν τα αποσυμφορητικά και τα κολλύρια δεν βελτιώνουν καθόλου την κατάσταση, συζητήστε με τον παιδίατρο την εναλλακτική της ανοσοθεραπείας.

Φωτό από: mamaupgrade.com

 

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons