ΜΑΜΑΔΕΣ

4 κανόνες ασφαλείας για το παιδί σας το καλοκαίρι

Post by: 04/08/2019 0 comments

Το καλοκαίρι, μια εποχή που αγαπώ πολύ είναι σίγουρα πιο δύσκολη και επικίνδυνη όταν έχεις δυο μικρά παιδάκια. Γιατί;

Το καλοκαίρι είναι πολύ περισσότερες οι ώρες που τα παιδιά παίζουν και μάλιστα σε εξωτερικούς χώρους, τα σχολεία έχουν κλείσει, οι πειρασμοί είναι πολλοί. Θάλασσα, πισίνα, πλατεία, ποδήλατο, πατίνι, παιδική χαρά.

Με κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας, μπορούμε να μειώσουμε τα ρίσκα και τις πιθανότητες κάποιου ατυχήματος και τραυματισμού.

  • Αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά. Τρία βασικά αξεσουάρ όταν είστε έξω. Φροντίστε να βάλετε το κατάλληλο αντηλιακό για την ηλικία και το δέρμα του μωρού σας. Εφαρμόστε το τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε έξω και θυμηθείτε να το πάρετε μαζί για να το ανανεώσετε όταν χρειαστεί. Φορέστε ένα καπέλο, κατά προτίμηση, με γείσο που να εφαρμόζει καλά και να μην του φεύγει και γυαλιά που να καλύπτουν τα μάτια του και να εφαρμόζουν καλά στη μυτούλα του.
  • Κολυμπάει μόνο όταν υπάρχει ενήλικας που το επιβλέπει, φοράει πάντα σωσίβιο όταν ανεβαίνει σε οποιοδήποτε πλωτό μέσο. Δεν μπαίνει στο νερό φαγωμένο και δε κάνει βουτιές σε άγνωστα νερά.
  • Δεν ανάβουμε φωτιές στην εξοχή ή στις παραλίες, ιδίως μέρες που φυσάει και σίγουρα δεν επιτρέπεται στα παιδιά να πλησιάζουν ή να παίζουν με τη φωτιά σε ψησταριές ή οπουδήποτε. Μόνο οι μεγάλοι μπορούν να χειριστούν τη φωτιά.
  • Φοράει κράνος όταν καβαλάει το ποδήλατο ή/και το πατίνι. Ελέγχουμε τα φρένα και τα φώτα πριν του δώσουμε το ποδήλατο. Αποφεύγουμε να το αφήνουμε να κυκλοφορεί όταν σκοτεινιάζει.

Φωτό από: Hola

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons