ΜΑΜΑΔΕΣ

4 κανόνες ασφαλείας για το παιδί σας το καλοκαίρι

Post by: 18/06/2017 0 comments

Το καλοκαίρι, μια εποχή που αγαπώ πολύ είναι σίγουρα πιο δύσκολη και επικίνδυνη όταν έχεις δυο μικρά παιδάκια. Γιατί;

Το καλοκαίρι είναι πολύ περισσότερες οι ώρες που τα παιδιά παίζουν και μάλιστα σε εξωτερικούς χώρους, τα σχολεία έχουν κλείσει, οι πειρασμοί είναι πολλοί. Θάλασσα, πισίνα, πλατεία, ποδήλατο, πατίνι, παιδική χαρά.

Με κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας μπορούμε να μειώσουμε τα ρίσκα και τις πιθανότητες κάποιου ατυχήματος και τραυματισμού.

  • Αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά. Τρία βασικά αξεσουάρ όταν είστε έξω. Φροντίστε να βάλετε το κατάλληλο αντηλιακό για την ηλικία και το δέρμα του μωρού σας. Εφαρμόστε το τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε έξω και θυμηθείτε να το πάρετε μαζί για να το ανανεώσετε εάν χρειαστεί. Φορέστε ένα καπέλο με γείσο κατα προτίμηση που να εφαρμόζει καλά και να μην του φεύγει και γυαλιά που να καλύπτουν τα μάτια του και να εφαρμόζουν καλά στη μυτούλα του.
  • Κολυμπάμε μόνο όταν υπάρχει ενήλικας που μας επιβλέπει, φοράμε πάντα σωσίβιο όταν ανεβαίνουμε σε οποιοδήποτε πλωτό μέσο. Δεν μπαίνουμε στο νερό φαγωμένοι και δε κάνουμε βουτιές σε άγνωστα νερά.
  • Δεν ανάβουμε φωτιές στην εξοχή ή στις παραλίες, ιδίως μέρες που φυσάει και σίγουρα δεν επιτρέπεται στα παιδιά να πλησιάζουν ή να παίζουν με τη φωτιά σε ψησταριές ή οπουδήποτε. Μόνοι οι μεγάλοι μπορούν να χειριστούν τη φωτιά.
  • Φοράμε κράνος όταν καβαλάμε το ποδήλατο ή/και το πατίνι. Ελέγχουμε τα φρένα μας και τα φώτα μας. Αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε όταν σκοτεινιάζει.

Φωτό από: Hola

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons