ΜΑΜΑΔΕΣ

10 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε παιδιά.

Post by: 16/09/2014 0 comments

Όταν αποφασίσετε να κάνετε παιδιά πολλά πράγματα αλλάζουν στη ζωή σας. Όχι απαραίτητα προς το χειρότερο αλλά σίγουρα αλλάζουν. Κάποιος άλλος πλέον έχει προτεραιότητα στη ζωή σας και κάποιος άλλος θέτει τους όρους.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που αν θέλετε να τα κάνετε, καλύτερα να τα κάνετε όσο ακόμα δεν έχετε παιδιά.

1. Οδηγήστε το αυτοκίνητο που ονειρεύεστε.
Ιδίως αν είναι δίπορτο, ευχαριστηθείτε το, όσο δε χρειάζεται να βάζετε και να βγάζετε ένα μωρό από το παιδικό κάθισμα

2. Κάντε ξέγνοιαστες διακοπές σε κάμπινγκ
Οι διακοπές σε κάμπινγκ έχουν έναν αέρα ανεμελιάς και είναι λίγο χύμα. Ένα μωρό θέλει περισσότερη οργάνωση και ανέσεις και σίγουρα δεν μπορείτε να το έχετε 6 ώρες στην παραλία. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αλλά σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να έχετε ένα μωρό παιδί στο κάμπινγκ.

3. Κάντε ένα μεγάλο ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν
Σχεδιάστε το ταξίδι στον Αμαζόνιο που θέλατε να κάνετε, δηλώστε εθελοντής στην Αφρική, κάντε το γύρο της Ευρώπης με μηχανή.

4. Λύστε τα όποια προβλήματα της σχέσης σας

Ένα παιδί συνήθως φέρνει πιο κοντά το ζευγάρι, δεν λύνει όμως προβλήματα στη σχέση που ήδη υπάρχουν. Η καθημερινότητα με ένα μωρό στο σπίτι θέλει συνεννόηση, βοήθεια, κατανόηση και ενίοτε γερά νεύρα. Αν η σχέση σας έχει προβλήματα, λύστε τα προτού έρθει ο/ή διάδοχος.

5. Κάντε sex όπου και όποτε μπορείτε
Το sex με ένα μωρό στο σπίτι είναι σαν το στοίχημα. Πάμε στοίχημα ότι δε θα κοιμηθεί, πάμε στοίχημα ότι θα ξυπνήσει τη στιγμή που δεν πρέπει, πάμε στοίχημα ότι θα «ξεραθούμε» πριν το μωρό.

6. Παρακολουθήστε μαραθώνιους ταινιών στο σινεμά
Δείτε όλες τις νέες ταινίες που βγαίνουν, πηγαίνετε στα φεστιβάλ και στα αφιερώματα.

7. Μείνετε έξω όλο το βράδυ και κοιμηθείτε όλη μέρα
Η βασική διάφορα με ένα μωρό στο σπίτι είναι ότι δεν ορίζεις απόλυτα το πρόγραμμά σου. Όταν νυστάζεις εσύ, αυτό έχει όρεξη για παιχνίδια, όταν κοιμάται πρέπει να κάνεις κάτι άλλο, όταν θες να πας βόλτα πρέπει να κοιμηθεί και ούτω καθεξής.

8. Κάντε μια λίστα με όλα τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε και διαβάστε τα
Αν σας αρέσει το διάβασμα, διαβάστε όσα περισσότερα μπορείτε, μετά θα διαβάζετε λίγο-λίγο ένα βιβλίο όταν θα κοιμάται το μωρό και αφού θα έχετε τελειώσει και με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες (μαγείρεμα, μεγαλύτερο παιδί, καθάρισμα, ψώνια, πλύσιμο, σίδερο, δουλειά)

9. Πηγαίνετε σε όλα τα μπαράκια της μόδας
Ενώ σε άλλα μέρη, καφετέριες, ταβέρνες, πάρκα, μουσεία θα μπορέσετε να πάτε κάποια στιγμή και με το μωρό σας τα μπαρ δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θα καθυστερήσετε να τα ξαναεπισκεφτείτε.

10. Ευχαριστηθείτε και απολαύστε κάθε στιγμή που είστε μόνοι σας.
Το να είστε απολύτως μόνοι σας είναι μια πολυτέλεια που δεν θα έχετε πολύ συχνά. Και σίγουρα δε θα σας πειράζει όταν θα είστε με το μωρό σας αλλά εκμεταλλευτείτε τώρα τον ελεύθερο χρόνο σας, τη σιωπή και την ησυχία και θα με θυμηθείτε.

11. Φύγετε τελευταίοι από τη διασκέδαση. Δεν έχετε λόγο να φύγετε νωρίς για αυτό κλείστε το μαγαζί φεύγοντας
Πάντα ακόμα κι αν έχετε κάπου να αφήσετε το μωρό σας, δε θα έχετε αυτή την ανεμελιά του γυρνώ όποτε θέλω και λείπω από το σπίτι όσες ώρες θέλω.

Οι στιγμές με το μωρό σας είναι πολύτιμες και σίγουρα δεν τις αλλάζετε με τίποτα. Όσα περισσότερα όμως έχετε χορτάσει και κάνει πριν έρθει ένα μωρό στη ζωή σας, τόσο το καλύτερο. Εκτός όλων των άλλων οι εμπειρίες σας είναι και πολύ ωραίες ιστορίες για να διηγείστε στο βλαστάρι σας τα βράδια που δε θα κοιμάται.

Φωτό από: Georgie Pauwels/(CC BY 2.0)

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons