ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να χαλιναγωγήσετε το ΕΓΩ σας;

Post by: 28/01/2020 0 comments

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει στη ζωή μας ανθρώπους που τους χαρακτηρίζει ένα υπερτροφικό Εγώ. Τι σημαίνει αυτό;

Είναι στυφνοί, δυσαρεστούνται όταν χάνουν την απόλυτη προσοχή, διεκδικούν τα πάντα, φέρονται σαν να είναι οι άρχοντες του κόσμου. Έχουν ανάγκη να είναι στο προσκήνιο, έχουν ανάγκη τους άλλους για να υπάρχουν. Έχουν ανάγκη να κατέχουν και να ελέγχουν τα πάντα.

Εάν στα παραπάνω, βλέπετε τον εαυτό σας, υπάρχει τρόπος να διαλύσετε το Εγώ σας. Για το δικό σας καλό. Το υπερτροφικό Εγώ, δεν σας αφήνει να ευτυχήσετε πραγματικά, να ανήκετε κάπου. Σας φέρνει βάρος, δυσαρέσκεια.

Είναι όμως πάντα και μόνο αρνητικό; Όχι απαραίτητα, το Εγώ δίνει δύναμη και αντοχή για να αντιμετωπίσει κανείς τις αντιξοότητες. Χρειάζεσαι το Εγώ για να δημιουργήσεις, το Εγώ για να θυσιαστείς για ένα σκοπό. Ξεκινάμε τη ζωή μας με δυνατό Εγώ. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας και, ωριμάζοντας, αποβάλλουμε το υπερτροφικό Εγώ ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Όταν η ωρίμανση και η συνειδητοποίηση δεν γίνει ομαλά, μας μένει το υπερβολικό Εγώ που μας απομονώνει και ξεχωρίζει αρνητικά από την κοινωνία.

Είναι όπως τα μικρά παιδιά που τσακώνονται για το ποιο έχει την πιο όμορφη μαμά, ποιος είναι ο ψηλός, ποιος έφαγε τα πιο πολλά παγωτά ή έχει τα περισσότερα παιχνίδια.

  • Αγνοήστε το Εγώ σας. Μη του δίνετε σημασία. Το Εγώ τρέφεται από την προσοχή και την σημασία.
  • Φερθείτε αυθόρμητα. Γίνετε παιδιά. Το Εγώ είναι τόσο καθωσπρέπει. Κάνει τα πράγματα που πρέπει, προσποιείται. Σταματήστε να προσποιήστε ότι είστε κάποιος.
  • Δείτε και ζήστε το μεγαλείο της ζωής και της φύσης. Όταν μπορέσουμε να δούμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην αιωνιότητα και στο σύμπαν, το Εγώ εξαφανίζεται. Το Εγώ τρέφεται από το μεγαλείο του εαυτού του. Όταν συγκριθεί με κάτι πραγματικά μεγαλύτερο εξαφανίζεται.
  • Δείτε τον εαυτό σας σαν θεατής. Ξεχωρίστε τον από το Εγώ. Αποδεχτείτε την κριτική. Μην επιτρέπετε τα σχόλια ή τις κριτικές των άλλων, να σας επηρεάζουν ή να σας διαπερνούν. Δεν εξαρτάται η ύπαρξή σας από την άποψη των άλλων για σας. Το Εγώ ζει και τρέφεται από την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων. Μην τού δίνετε τροφή. Μείνετε ανεπηρέαστοι.
  • Μην προσπαθείτε να το εξαφανίσετε. Όσο περισσότερο ασχολείστε μαζί του, τόσο περισσότερο το φουσκώνετε. Αυτό θέλει την προσοχή όλων. Απλά αποδεχτείτε το και σιγά σιγά αγνοώντας το, θα το καταπολεμήσετε.

Φωτό από: CIO.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons