ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Επαναλαμβάνοντας μάν-τρα και πως να πετύχουν

Post by: 12/07/2017 0 comments

Μάν-τρα στους Ινδουιστές ή Βουδιστές, από τους οποίους ξεκίνησαν, είναι μια λέξη ή ένας ήχος που επαναλαμβάνεται με στόχο να δημιουργήσει αυτοσυγκέντρωση στο διαλογισμό.

Σήμερα και οι δυτικοί άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από τη δύναμη των μάν-τρα. Διαλέγοντας τις θετικές φράσεις ή τους ήχους που επαναλαμβάνουμε, επιτρέπουμε στο νόημα τους να εισδύσει στο υποσυνείδητό μας.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να ξυπνήσετε το πρωί και να επαναλάβετε κάποια μάν-τρα που θα σας φτιάξουν τη μέρα και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας; Αν όχι, συνεχίστε να διαβάζετε. Αν ναι, θα ξέρετε ότι για να πετύχει, πρέπει πρώτα να πιστέψετε απόλυτα σε αυτό που κάνετε.

Υπάρχουν όμως κάποιες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε σαν προετοιμασία ή συμπληρωματικά, έτσι ώστε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και τη διάθεσή σας. Έτσι με θετική διάθεση και με λίγη πίστη τα καθημερινά σας μάν-τρα θα δουλέψουν και θα έχουν το αποτέλεσμα που πρέπει.

  1. Μιλήστε σε ένα φίλο. Μια συζήτηση με έναν καλό φίλο θα σας τονώσει, θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας, θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική.
  2. Χορέψτε. Η κίνηση και ο ρυθμός θα σας χαλαρώσουν και θα σας αναζωογονήσουν. Ο χορός μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί και ευτυχισμένοι. Και με αυτή τη διάθεση, είναι πιο εύκολο να δεχτούμε και την ευεργετική επιρροή των μάντρα.
  3. Διαβάστε ή/και δείτε μια ταινία που θα σας εμπνεύσει, συγκινήσει και ξεσηκώσει. Μια εμπνευστική ιστορία αποτελεί καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να πετύχουμε όταν πιστεύουμε σε μας.
  4. Διαλογιστείτε. Προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας και να αφήσετε χώρο για τα μάν-τρα σας. Όταν το μυαλό σας είναι ήδη γεμάτο και μάλιστα με αρνητικές σκέψεις και προσπαθείτε απλά να στριμώξετε κάτι θετικό, δε θα χωρέσει. Αδειάστε και δεχτείτε τα θετικά.

Φωτό από: www.handsonmassage.org

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons