ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 τρόποι για να είμαστε ευτυχισμένοι

Post by: 21/04/2017 0 comments

Υπάρχουν στη ζωή μας κάποιες αλήθειες που ισχύουν ανεξάρτητα από το αν είμαστε άντρες ή γυναίκα, ελεύθεροι ή παντρεμένοι, πλούσιοι ή φτωχοί.

Ποια μαθήματα-αρχές πρέπει να ακολουθούμε για να ζούμε τη ζωή μας όπως θέλουμε παίρνοντας τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση.

  1. Αγνοήστε το βιβλίο κανόνων.

Πολλές φορές συνειδητοποιούμε ότι κάποια πράγματα γίνονται καλύτερα εάν σκεφτούμε πιο δημιουργικά, πιο ελεύθερα, έξω από τα όρια και κανόνες.

  1. Μη σταματάτε να μαθαίνετε.

Είμαστε πάντα μαθητές που δε σταματάμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε. Δυναμώνουμε το μυαλό μας, την κριτική μας σκέψη.

  1. Αναγνωρίστε πότε μιλάει ο εγωισμός σας.

Όταν ο εγωισμός σας παίρνει τα ηνία και απαντάει, είναι πάντα πιο απότομος, δυνατός και απόλυτος. Δεν είναι όμως πάντα και ο σωστός τρόπος. Καλό θα είναι να μπορείτε τουλάχιστον να το αναγνωρίσετε και να προσπαθείτε να το ελέγξετε.

  1. Απαιτείστε το σεβασμό των άλλων αλλά με αυτοσαρκασμό.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά είναι ο αυτοσαρκασμός. Μπορείτε να ζητάτε και να απαιτείτε αυτό που σας αξίζει, το σεβασμό των άλλων αλλά εάν μπορείτε να αυτοσαρκάζεστε έχετε κερδίσει το παιχνίδι.

  1. Ζήστε το τώρα.

Φυσικά και χρειάζεται να προγραμματίζουμε και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας και το πού θέλουμε να πάμε. Συχνά όμως ξεχνάμε το τώρα, αφήνουμε τις στιγμές να φεύγουν, χάνοντας το τώρα και την ομορφιά του τι συμβαίνει.

  1. Μην απομονώνεστε.

Φροντίστε να έχετε φίλους, γνωστούς, παρέες. Εδραιώστε σχέσεις στη ζωή σας σε όλους τους τομείς. Διατηρήστε επαφές με συγγενείς, φίλους, συναδέλφους.

  1. Να είστε υπομονετικοί.

Τα καλά πράγματα θέλουν χρόνο για να γίνουν. Μην είστε βιαστικοί και ανυπόμονοι. Η υπομονή είναι αρετή. Σας δίνει  χρόνο να σκεφτείτε, να σχεδιάσετε, να ανανεώσετε, να επαναπροσδιορίσετε.

 

Φωτό από: RoutePerfect Blog

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons