ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TAGWALK: Η πρώτη μηχανή αναζήτησης μόδας!

Post by: 30/03/2017 0 comments

H Αλεξάνδρα Βαν Χουτ, πρώην συνεργάτης του Vogue, λανσάρισε το TAGWALK για να μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Η δουλειά της Αλεξάνδρας, σε όλα τα περιοδικά που δούλευε, ήταν να ψάχνει φωτογραφίες από τα 4 κύρια Fashion Weeks (Παρίσι, Μιλάνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη) σε όλο τον κόσμο. Αν ο συντάκτης της ήθελε τη φωτογραφία ενός κόκκινου φορέματος, έψαχνε ολόκληρες ώρες ανάμεσα σε χιλιάδες εικόνες για να βρει πιθανές υποψήφιες. Όμως, όπως η ίδια δήλωσε “Αυτό απαιτεί μεγάλη υπομονή και πολύ ενέργεια. Υπάρχουν τόσα πολλά show κάθε χρόνο που παρουσιάζουν χιλιάδες διαφορετικά στιλ, χωρίς να υπάρχει κάτι που να τα κατηγοριοποιεί. Ήταν πραγματικά εξουθενωτικό”.

Αυτό το χάος της δημιουργούσε μεγάλο εκνευρισμό. Ειδικά όταν έβλεπε το πόσο οργανωμένη ήταν η προσφορά πληροφοριών σε άλλους τομείς, την έπιανε απελπισία. Το Hollywood έχει το IMDB. Οι δικηγόροι έχουν το LexisNexis. Ο χώρος της μόδας, από την άλλη, δεν έχει σχεδόν τίποτα.

Έτσι, παραιτήθηκε και αποφάσισε να ιδρύσει το TAGWALK, την πρώτη μηχανή αναζήτησης στο χώρο της μόδας.

Το TAGWALK επιτρέπει στους χρήστες να βρουν εικόνες από τα Fashion Week του Παρισιού, του Μιλάνου, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, ανάλογα με το σχεδιαστή, την εποχή, τα υφάσματα, το στιλ, την πόλη ή την τάση μόδας.

To TAGWALK έχει έδρα το Παρίσι και 7 άτομα προσωπικό, 5 από τους οποίους είναι πρώην στυλίστες, και με η βοήθεια ενός αλγόριθμου, κατηγοριοποιούν κάθε εικόνα. Αυτό, όμως, δεν αρκεί γιατί ο αλγόριθμος μπορεί να αναγνωρίσει βασικές κατηγορίες όπως χρώμα και είδος (φόρεμα, παντελόνι κτλ), δεν μπορεί όμως να κατηγοριοποιήσει πιο εξειδικευμένες πληροφορίες όπως είναι η τάση ή οι λεπτομέρειες (δαντελένια μανίκια). Εκεί είναι απαραίτητη η ανθρώπινη συμβολή από εξειδικευμένους στυλίστες. Επίσης, η μηχανή αναζήτησης δέχεται υλικό από τους ίδιους τους σχεδιαστές, οι οποίοι μπορούν να δώσουν τις δικές τους λέξεις-κλειδιά.

Η λογική του TAGWALK είναι να μπορεί κάποιος που ψάχνει συγκεκριμένα στιλ μόδας από καταξιωμένους ή ανερχόμενους σχεδιαστές, να τα βρει εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια, σε ένα περιβάλλον πολύ φιλικό για τον χρήστη.

https://www.tag-walk.com/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons