ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να μας κάνουν καλύτερους

Post by: 30/11/2017 0 comments

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Snapchat… Όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα. Με τα αρνητικά τους (μας δημιουργούν ψευδαισθήσεις, μας κάνουν νάρκισσους, μας δημιουργούν αισθήματα ζήλιας ή κατάθλιψη κτλ), αλλά και τα θετικά τους. Ποια είναι αυτά;

  1. Τα κοινωνικά δίκτυα μας κάνουν πιο κοινωνικούς.

Τα κοινωνικά δίκτυα μας φέρνουν σε επαφή με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα κι αν είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ένα σχόλιο στην ανάρτηση κάποιου άλλου, μπορεί να πυροδοτήσει μια συζήτηση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε μια υπέροχη φιλία. Ένα θετικό σχόλιο στο Instagram ή στο YouTube μπορεί να μας ανοίξει μια υπέροχη συζήτηση. Τα κοινωνικά δίκτυα μας επιτρέπουν να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους, τους οποίους δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουμε.

  1. Είναι ένα απίστευτο εργαλείο.

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα απίστευτο εργαλείο, που μπορεί να δώσει ώθηση στα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων. Με ένα κλικ, μπορούμε να προσφέρουμε τροφή στα παιδάκια που υποφέρουν στην Αφρική. Μέσω του Kickstarter μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την ιδέα κάποιου άλλου ή να ζητήσουμε να χρηματοδοτήσουν οι άλλοι τη δική μας. Μπορούμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις σε κάποιον τομέα που μας ενδιαφέρει μέσω των γκρουπ που συμμετέχουμε. Επίσης, μπορούμε, ανά πάσα στιγμή, να μοιραστούμε με τους άλλους την εμπειρία μας, τη γνώση μας, την πληροφορία μας, κάτι που βρήκαμε ενδιαφέρον ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει. Και, φυσικά, το αντίστροφο.

  1. Μπορούν να σώσουν ζωές.

Τα κοινωνικά δίκτυα φέρνουν όλο τον κόσμο στην παλάμη μας μέσω του κινητού μας. Εκτός του ότι μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδεθούμε με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, μας δίνουν και τη δυνατότητα να συνδεθούμε με ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Πάρε για παράδειγμα τους δωρητές οργάνων. Αν δεν ήταν τα κοινωνικά δίκτυα να συμβάλλουν στην εξάπλωση των εκκλήσεων για βοήθεια, πολλοί συνάνθρωποί μας, κυρίως παιδιά, δεν θα μπορούσαν να βρουν την άμεση βοήθεια που χρειάζονταν για να επιζήσουν. Γιατί τα κοινωνικά δίκτυα έχουν την ικανότητα να ξυπνούν τον Καλό Σαμαρείτη μέσα μας.

  1. Βελτιώνουν τις επικοινωνιακές μας ικανότητες.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά όταν γράφομε και διαβάζουμε διαρκώς μηνύματα, emails, τις αναρτήσεις των φίλων μας, blogs, ακόμα και συνταγές, αμέσως-αμέσως διευρύνομε τις γνώσεις μας και το λεξιλόγιό μας. Μέσα από τα φωνητικά μηνύματα και εφαρμογές όπως το Snapchat ή το Facebook Live μπορούμε να ξεπεράσουμε το τρακ μας και να μιλήσουμε σε κοινό.

  1. Μας φέρνουν πιο κοντά.

Τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν τον κόσμο μας μικρότερο. Πολλές φιλίες αλλά και σχέσεις ξεκίνησαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί φίλοι, συμμαθητές, συνάδελφοι, μακρινοί συγγενείς, ξαναβρέθηκαν χάρη στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα μπορούμε να δούμε πώς άλλες κοινωνικές ομάδες, άλλοι πολιτισμοί ή άλλες χώρες ζουν. Είναι σαν ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο.

Μπορεί, λοιπόν, τα κοινωνικά δίκτυα να έχουν πολλά αρνητικά, αλλά έχουν θετικά πράγματα που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι.

Φωτό από: Open Colleges

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons