ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όσο πιο πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια παίζει, τόσο καλύτερος είναι στο κρεβάτι.

Post by: 28/09/2017 0 comments

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης, οι επιδόσεις σου στο να σκοτώνεις ψηφιακούς δράκους και υποτιθέμενους τρομοκράτες συνδέονται με τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, εξέτασε 396 άνδρες από τους οποίους οι 287 δήλωσαν ότι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα. Η έρευνα ρώτησε τον κάθε ένα χωριστά για τη σεξουαλική του υγεία και για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι.

  • Μετά από ενδελεχή ανάλυση των απαντήσεων, προέκυψε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο gaming και στην σεξουαλική αντοχή. Οι gamers είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάζουν συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτισης από αυτούς που δεν είναι gamers.Όμως, μη χαίρεσαι… γιατί υπάρχουν και άσχημα νέα. Οι gamers είχαν μικρότερη σεξουαλική επιθυμία από τους μη-gamers.

    Ο μηχανισμός με τον οποίο το gaming επηρεάζει τις σεξουαλικές επιδόσεις δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι το υπερβολικό gaming αλλάζει το σύστημα επιβράβευσης μέσα στον εγκέφαλό μας. Τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης προλακτίνης είναι μία πιθανή εξήγηση για τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι gamers έχουν αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης, κάτι το οποίο τους επιτρέπει να ελέγχουν καλύτερα τη διαδικασία εκσπερμάτισης, αλλά τους μειώνει τη λίμπιντο.

  • Επίσης, είναι άγνωστο αν το gaming προκαλεί αυτές τις παρενέργειες ή απλά ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες. Ή αν αυτοί που παίζουν Sniper Elite, έχουν καλύτερες επιδόσεις από όσους παίζουν League of Legends, για παράδειγμα.
  • Η συμβουλή των ερευνητών, πάντως, ήταν, ότι μπορεί το gaming να είναι διασκεδαστικό, αλλά η κατάχρηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα πιο “ευαίσθητα” σημεία της προσωπικής σου ζωής…

Φωτό από: TECH – IDN Times

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons