ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook είναι τόσο διάσημος;

Post by: 04/01/2018 0 comments

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά και πιο διάσημους. Σίγουρα η ιδιότητά του ως ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων βοηθάει σε αυτό, αλλά, αλήθεια, ποιος ξέρει τον Τζαν Κουμ, τον ιδρυτή του WhatsApp ή τον Τσαντ Χάρλεϊ και τον Στιβ Τσεν, τους ιδρυτές του YouTube; Αντίθετα, λοιπόν, με τους περισσότερους εκατομμυριούχους οι οποίοι προτιμούν να μην τραβούν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, ο Ζούκερμπεργκ αναζητά την προβολή.

Σύμφωνα με τους χρήστες του site Quora, ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ είναι τόσο διάσημος γιατί:

  1. Έχει επιλέξει να αποτελεί δημόσιο πρόσωπο. Αντίθετα, οι περισσότεροι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των μεγαλύτερων εταιριών, προτιμούν να παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό.
  2. Είναι ο μοναδικός (σχεδόν) ιδρυτής της εταιρίας του, δηλαδή του Facebook και δεν υπάρχει κανείς άλλος από την εταιρία που να τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι, όταν μιλάνε για την εταιρία του λένε το Facebook του Ζούκερμπεργκ, αντίθετα με τις άλλες εταιρίες, όπως είναι η Google, που έχει μια ομάδα ιδρυτών.
  3. Δεν πούλησε την εταιρία του, ούτε έδωσε σε κάποιον άλλο τη διαχείρισή της. Κι αυτό είναι κάτι μοναδικό για τον κόσμο της τεχνολογίας, όπου οι περισσότεροι ιδρυτές των εταιριών είτε έχουν πουλήσει το μεγαλύτερο μερίδιο σε μετόχους, είτε έχουν δώσει τη διαχείριση σε τεχνοκράτες.
  4. Είναι απίστευτα πλούσιος και, μάλιστα, είναι ο πιο νέος από τους δισεκατομμυριούχους αυτού του πλανήτη.
  5. Ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι αλαζόνας και δεν είχε ένα τεράστιο “εγώ” σε σύγκριση με τους άλλους ιδρυτές της Σίλικον Βάλεϊ και για αυτό είναι πιο συμπαθής και αγαπητός.
  6. Το Facebook δεν έχει άμεσο ανταγωνιστή και έτσι ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι αμφιλεγόμενος όπως ήταν για παράδειγμα ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στηβ Τζομπς.
  7. Το Facebook ελέγχει τη ροή των πληροφοριών και των αναρτήσεων. Αυτοί αποφασίζουν τι θα προωθηθεί και τι όχι και αυτό κάνει τον Ζούκερμπεργκ δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες.
  8. Είναι νέος και έχει έναν κουλ, καθημερινό χαρακτήρα. Για αυτό τον αγαπούν οι δημοσιογράφοι και η κάμερα.
  9. Η ζωή του έγινε ταινία και μάλιστα πολύ δημοφιλής, ενώ η ζωή του Μπιλ Γκέιτς και του Στηβ Τζομπς ακόμα να γίνουν ταινίες ή όταν γίνονται δεν έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Η ταινία για τον Ζούκερμπεργκ “The Social Network” έκανε 244 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office, ενώ η ταινία για τη ζωή του Στηβ Τζομπς έκανε μόλις 36 εκατομμύρια δολάρια.

Φωτό από: L!fe Freakz

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons