ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Fidget Spinners: το νέο παιχνίδι που κολλάνε όλοι! (VIDEO)

Post by: 22/06/2017 0 comments

Fidget Spinners: μοιάζουν με αστεράκια Νίντζα και είναι η νέα τρέλα που έχει κατακτήσει τον κόσμο, κάτι σαν το νέο Pokemon Go. Το νέο παιχνίδι σχεδιάστηκε αρχικά το 1990 από την Catherine Hettinger για παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα ή απλά για νευρικούς ανθρώπους. Το 1993 προσπάθησε να το πουλήσει στη Hasbro, η οποία δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, οπότε η Hettinger άφησε την πατέντα ευρεσιτεχνίας της να λήξει χωρίς να την ανανεώσει. Έτσι δεν είναι σίγουρο ποιος έχει σήμερα την πατέντα ευρεσιτεχνίας του και σίγουρα η Hettinger δεν παίρνει δικαιώματα. Και μπορεί τα fidget spinners να εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1990, όμως, έγιναν μόδα μέσα στο 2017.

Το αγχολυτικό παιχνίδι αποτελείται από ένα κεντρικό ρουλεμάν, γύρω από το οποίο περιστρέφονται 3 “λεπίδες”. Το ρουλεμάν έχει πολύ χαμηλή τριβή και η περιστροφή είναι πολύ γρήγορα και συνεχής. Το fidget spinner διαφημίζεται ως η ιδανική λύση για ανθρώπους που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, καθώς βοηθάει στη μείωση του εκνευρισμού. Οι ειδικοί, όμως, διαφωνούν, καθώς, μπορεί να σε κρατήσει απασχολημένο για λίγο, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι μπορεί να θεραπεύσει το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής ή του αυτισμού.

Τα fidget spinners στοιχίζουν από 3 ευρώ και μπορείς να τα αγοράσεις από περίπτερα, ψιλικατζίδικα, βιβλιοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών. Δεν στοχεύουν σε κάποιο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, για αυτό θα δεις να τα περιστρέφουν από πιτσιρικάδες έως φοιτητές και ενήλικες.

Εκτός από το γεγονός ότι τα fidget spinners είναι αγχολυτικά, μπορείς να κάνεις και φανταστικά τρικ, για αυτό το YouTube είναι γεμάτο με βιντεάκια με διάφορα εντυπωσιακά τρικ με fidget spinners. Δες εδώ μερικά κόλπα:

 

Φωτό από: El Español

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons