ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

3 καλοί λόγοι για να παρακολουθείς το προφίλ του πρώην σου στο Facebook

Post by: 18/01/2018 0 comments

Πάντα, μετά από έναν χωρισμό, όλοι αναρωτιόμαστε τι κάνει ο/η πρώην μας. Μάλιστα, πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα και φαντασιωνόμαστε διάφορες καταστάσεις, με προδοσίες, νέους έρωτες, πισώπλατα μαχαιρώματα από δήθεν φίλους κτλ.

Όλο αυτό όμως είναι κομμάτι μιας θεραπευτικής διαδικασίας, κατά την οποία λέμε στους εαυτούς μας οτιδήποτε χρειάζεται για να νιώσουμε καλύτερα και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το χωρισμό. Πολλές φορές, μάλιστα, περνάμε και μια φάση αυτοανάλυσης, όπου προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι λάθη κάναμε εμείς μέσα στη σχέση και να μας καταλογίσουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.

Ένα από τα πιο καλά “φάρμακα” αυτής της θεραπευτικής διαδικασίας είναι το να παρακολουθείς το προφίλ του πρώην σου στο Facebook. Τι μπορεί αυτό να σου προσφέρει;

  1. Θα σε βοηθήσει να σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Μετά από ένα χωρισμό, όταν ο πρώτος θυμός φύγει, αρχίζεις την ψυχανάλυση. Σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα, τι θα μπορούσες να είχες πει… έτσι, αρχίζεις να κατηγορείς τον εαυτό σου και να βρίσκεις διαρκώς ψεγάδια στο χαρακτήρα σου. Γίνεσαι ο πιο αυστηρός σου κριτής, χωρίς όμως να γνωρίζεις όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έφταιξε για το τέλος της σχέσης σας.

Αν, όμως, δεις στο Facebook τον πρώην σου να είναι όλο γλέντια και χαρές, να βγαίνει με άλλη, να συνεχίζει τη ζωή του χωρίς να τον έχει πειράξει καθόλου αυτός ο χωρισμός, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν άξιζε και ότι εσύ δεν φταις σε τίποτα.

Στην αρχή θα θυμώσεις και θα απογοητευτείς, αλλά όλη αυτή η γνώση θα σε κάνει να καταλάβεις ότι ο πρώην σου δεν ήταν ο άγγελος που νόμιζες και ότι είναι καλύτερα που έφυγε από τη ζωή σου.

  1. Θα σταματήσεις μέσα σου να τον δικαιολογείς.

Είναι καλό στη ζωή να καταλαβαίνουμε τους άλλους και να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τη δική τους οπτική γωνία. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για ένα χωρισμό. Κατάλαβε ότι να μπορούσατε να κάνετε κάτι για να σώσετε τη σχέση σας, θα το είχατε κάνει. Αλλά από τη στιγμή που φτάσατε εδώ που φτάσατε, πρέπει να σταματήσεις να εξιδανικεύεις στο μυαλό σου αυτή τη σχέση.

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις και αυτό ισχύει και για τις φωτογραφίες στο Facebook. Αν δεις στο προφίλ του ότι έχει ήδη προχωρήσει παρακάτω και, μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα σταματήσεις να τον δικαιολογείς και θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτή η ιδανική σχέση που είχες στο μυαλό σου, ήταν απλά ένα μεγάλο ψέμα.

  1. Θα ξαναχτίσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Συνήθως, μετά από ένα χωρισμό, οι άνθρωποι προσπαθούν να αναπληρώσουν το κενό που νιώθουν με διάφορες δραστηριότητες. Πηγαίνουν γυμναστήριο, ξεκινούν κάποιο χόμπι, βγαίνουν με φίλες και γενικά γίνονται περισσότερο δραστήριοι.

Αν δεις, λοιπόν, στο προφίλ του πρώην σου, ότι η μεγαλύτερη και η καλύτερη στιγμή του πρώην σου, ήταν ποτάκια στο μπαρ στη γωνία, θα νιώσεις υπέροχα που το δικό σου Σαββατοκύριακο ήταν τόσο γεμάτο, με ποδηλατάδα, βόλτα στο βουνό, καφέδες με τις φίλες σου, φαγητό με τα ξαδέλφια και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Πράγματα για τα οποία εσύ δεν ανεβάζεις φωτογραφίες στο Facebook γιατί όταν έχεις ένα τόσο γεμάτο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο, πού να βρεις χρόνο για τέτοια!

Το να παρακολουθείς το προφίλ του πρώην σου μπορεί να πονάει λίγο. Δεν είναι εύκολο να τον δεις σε μια φωτογραφία αγκαλιά με μια άλλη. Σιγά-σιγά, όμως, θα τον απομυθοποιήσεις και θα νιώσεις καλύτερα που τελείωσε αυτή η σχέση!

Φωτό από: Parempi Bisnes

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons