ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τώρα το Instagram σου επιτρέπει να επιλέξεις ποια σχόλια θα εμφανίζονται πρώτα στην ανάρτησή σου! Δες πώς!

Post by: 16/07/2020 0 comments

Το καλύτερο αλλά ταυτόχρονα και το χειρότερο κομμάτι των social media και ειδικά του Instagram είναι τα… σχόλια!

Υπάρχουν τα καλά που σε φτιάχνουν… υπάρχουν όμως και τα άσχημα όπου τα troll και οι haters βγάζουν όλη την κακία, τον αρνητισμό και το σεξισμό τους.

Έτσι, υπήρχαν περιπτώσεις όπου μια πολύ όμορφη ανάρτηση καταστρέφονταν από μια σειρά άσχημα σχόλια που εμφανίζονταν στο πλάι.

Τώρα, όμως, το Instagram θέλοντας να χαλάσει το πάρτι των haters, σου δίνει τη δυνατότητα να καρφιτσώσεις στην αρχή των σχολίων, τα 3 σχόλια που εσύ προτιμάς!

Οπότε, διάλεξε τα πιο θετικά και καρφίτσωσέ τα!

Τα σχόλια αυτά μπορεί να είναι είτε δικά σου, είτε άλλων χρηστών. Από τη στιγμή που θα καρφιτσώσεις ένα σχόλιο στην κορυφή, θα παραμείνει εκεί, ανεξάρτητα από την ημέρα που έγινε.

Έτσι, οι followers σου, θα βλέπουν πάντα πρώτα αυτά τα θετικά σχόλια.

Με αυτό τον τρόπο, το Instagram προσπαθεί να βάλει ένα φρένο στις άσχημες συμπεριφορές, αλλά σου δίνει και τη δυνατότητα να κάνεις ένα update στην ανάρτησή σου, π.χ. να ανακοινώσεις το όνομα του νικητή στο διαγωνισμό που έκανες.

Το νέο εργαλείο είναι διαθέσιμο για iOS και Android, αλλά όχι ακόμα για την desktop εκδοχή, αφού πολλά χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα για υπολογιστές.


Πώς μπορείς να καρφιτσώσεις στην κορυφή, τα σχόλια που θέλεις.

1. Άνοιξε την εφαρμογή του Instagram.

2. Κάνε scroll στα σχόλια για να βρεις αυτά που σου αρέσουν.

3. Κάνε swipe αριστερά στο σχόλιο που σε ενδιαφέρει και θα ανοίξει μια μπάρα με 4 πλέον επιλογές: pin, reply, report και bin.

4. Επίλεξε το pin. Το Instagram θα σου εξηγήσει σύντομα πώς δουλεύει το pin και θα σε ρωτήσει αν θέλεις να καρφιτσώσεις το σχόλιο.

5. Επίλεξε ναι και το σχόλιο θα τοποθετηθεί στην κορυφή των σχολίων. Τόσο απλά! Μπορείς να επιλέξεις μέχρι 3 σχόλια.

Δεν ξέρουμε αν αυτό το νέο εργαλείο θα καταφέρει να μειώσει την τοξικότητα, αλλά τουλάχιστον είναι ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons