ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

TikTok: η νέα video εφαρμογή για teens που ρίχνει το internet! (VIDEO)

Post by: 23/01/2020 0 comments

Το TikTok είναι μία social video εφαρμογή που σου επιτρέπει να φτιάχνεις και να κοινοποιείς διάφορα μουσικά και χιουμοριστικά βιντεάκια. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Τέτοια βιντεάκια μπορούσες να ανεβάζεις μέσω του Vine, του Snapchat, των Stories του Instagram και πολλών άλλων δικτύων. Όμως, το TikTok έγινε γρήγορα μια από τις πιο αγαπημένες εφαρμογές των teenagers, οι οποίοι πάντα διψάνε για καινούρια πράγματα και νέες εμπειρίες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι κάτω από 24 ετών.

Πώς ξεκίνησε;

Το TikTok είναι μια εφαρμογή της κινεζικής εταιρίας ByteDance, η οποία έχει έδρα το Πεκίνο. Αρχικά, το Σεπτέμβριο του 2016, δημιούργησε την εφαρμογή Douyin για την κινεζική αγορά και, ένα χρόνο αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε το TikTok, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο, μόνο που απευθύνεται στο δυτικό κόσμο. Το TikTok και το Douyin είναι αδελφές εφαρμογές, αλλά τρέχουν σε διαφορετικούς servers, προκειμένου η δεύτερη να είναι συμβατή με την νομοθεσία της Κίνας.

Με το που λανσάρισε το TikTok, η ByteDance αγόρασε μια άλλη δημοφιλή εφηβική εφαρμογή με έδρα τη Σαγκάη, το musical.ly. Τελικά, τον Αύγουστο του 2018, το TikTok συγχωνεύθηκε με το musical.ly και πήρε όλους τους λογαριασμούς και τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής. Το 2018, η φήμη του TikTok εξαπλώθηκε και έγινε η Νούμερο 1 εφαρμογή σε downloads.

Το Φεβρουάριο του 2019 ξεπέρασε, μαζί με το Douyin, το 1 δισεκατομμύριο downloads και σήμερα είναι διαθέσιμο σε 150 αγορές και σε 75 γλώσσες.


Τι ανεβάζουν οι χρήστες;

Οι χρήστες στο TikTok μπορούν να δημιουργήσουν μικρά μουσικά βίντεο από 3 έως 15 δευτερόλεπτα ή βίντεο λούπες από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.

Τα βίντεο του TikTok έχουν πολλή μουσική, αφού αρκετά είναι lip singing γνωστών τραγουδιών ή χορευτικά. Επίσης, υπάρχουν πολλά challenges και Memes.

Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από εργαλεία που τους επιτρέπουν να κάνουν τα βιντεάκια τους ακόμα πιο πρωτότυπα και διασκεδαστικά: έχουν διάφορα φίλτρα και stickers όπως στο Snapchat, καταπληκτικά animations που μπορούν να προσθέσουν στα video τους, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ντουέτα βάζοντας τα video τους το ένα δίπλα στο άλλο και να αλληλεπιδρούν, μπορούν να βάλουν διάφορα ηχητικά εφέ, να αλλάξουν την ταχύτητα αναπαραγωγής κτλ

Όλα τα βιντεάκια είναι τόσο φρέσκα και νεανικά, που πραγματικά κάνουν το TikTok κάτι σαν ένα νέο κώδικα επικοινωνίας για νέους.

Το Facebook, φυσικά, θέλοντας να σταματήσεις τη συνεχή διαρροή των έφηβων χρηστών του προς άλλες πιο φρέσκες εφαρμογές, λανσάρισε τη δική του εκδοχή του TikTok, με το όνομα Lasso, αλλά δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τη δυναμική εξέλιξη του TikTok.

Δείτε μερικά δημοφιλή video στο TikTok στα video που ακολουθούν!Φωτό από: KnowTechie

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons