Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα γραπτά μηνύματα που τελειώνουν με τελεία είναι “σκληρά”

Είναι αλήθεια ότι το να τελειώνεις ένα γραπτό μήνυμα με τελεία είναι σκληρό και λίγο αγενές. Και τώρα υπάρχουν έρευνες που το επιβεβαιώνουν. Μια ομάδα Ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Μπίνχαμπτον ανακάλυψε ότι τα μηνύματα που τελειώνουν με τελεία εκλαμβάνονταν ως ανειλικρινή ή ψεύτικα από τους 126 φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα. Η έρευνα ξεκίνησε από την εμπειρία ενός δημοσιογράφου, του Μπεν Κρερ, ο οποίος παρατήρησε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τελεία όχι απλά για να τελειώσουν μια πρόταση, αλλά για να ανακοινώσουν ότι αυτό που έγραψαν είναι τελεσίδικο ή ότι θέλουν να τελειώσουν την κουβέντα.

Ένα “Όχι.” δείχνει οριστικό, ενώ ένα “Όχι…” αφήνει περιθώρια για συνέχεια.

Σε ένα κόσμο όπου τα μηνύματα είναι πολύ σύντομα – το Twitter δέχεται μόνο 140 χαρακτήρες – τα σημεία στίξης είναι ή πολυτέλεια ή έχουν διπλό μήνυμα. Οι ερευνητές λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κρερ είχε δίκιο. Η τελεία σε ένα μήνυμα εκλαμβάνεται ως παθητικά επιθετική. Αν θέλεις να τελειώσεις το σύντομο μήνυμά σου απλά σταματάς να γράφεις. Αλλά αν βάλεις τελεία αυτό κάτι σημαίνει…

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα από την ίδια ομάδα, τα μηνύματα που έχουν θαυμαστικά – τα οποία παλιά θεωρούνταν λίγο πασέ – εκλαμβάνονται ως πιο φιλικά και ειλικρινή από αυτά που δεν έχουν καθόλου σημεία στίξης.

Μερικά ακόμα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα γραπτά σου μηνύματα

Πάντα να στέλνεις όσα φιλάκια σου στέλνουν

Μια έρευνα της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας TalkTalk έδειξε ότι ο αριθμός των φιλιών ή των xxx σε ένα μήνυμα μπορεί να είναι πραγματικό ναρκοπέδιο ή θέμα παρεξηγήσεων. Το να στείλεις λιγότερα φιλιά από όσα σου στέλνει ο συνομιλητής σου μπορεί να θεωρηθεί ως απόρριψη. Από την άλλη, αν στείλεις πολύ περισσότερα φιλιά, μπορεί να θεωρηθείς απελπισμένη και ότι προσπαθείς πολύ. Απλά, πρέπει να κρατάς μια ισορροπία και να στέλνεις όσα φιλιά σου στέλνουν.

Οι φατσούλες που χρησιμοποιείς λένε πολλά για σένα

Ο φιλόλογος Τάιλορ Σνόεμπελεν του Παναπιστημίου του Στάνφορντ έγραψε σε μια εργασία του, ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι βάζουν μύτη στα smiley που πληκτρολογούν :-). Επίσης όσοι πληκτρολογούν μύτες χρησιμοποιούν λιγότερες συντομογραφίες, όπως “lol” ή “hahahaha”.

Το να απαντάς άμεσα στα μηνύματα δείχνει ότι είσαι αγχωμένη

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης ανακάλυψαν ότι η άμεση ανταπόκριση στα μηνύματα είναι σημάδι ότι ο αποστολέας είναι αγχωμένος ή έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Για αυτό πάντα να απαντάς με την άνεσή σου, χωρίς να βιάζεσαι!

Φωτό από: lifehacker.ru

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates