Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
KINHTO-SE-NERO-2---www.stolendroids.com

Πώς θα σώσετε το κινητό σας που έπεσε στο νερό;

Πίνατε καφέ και κάποιος έσπρωξε το τραπέζι και έπεσε όλο το νερό επάνω στο κινητό σας; Το ξεχάσατε έξω στο μπαλκόνι και έπιασε βροχή; Πήγατε τουαλέτα και το κινητό κατέληξε στη λεκάνη (έχει συμβεί στο 19% των χρηστών οπότε μην νομίζετε ότι είστε οι μόνοι). Σας έπεσε το κινητό στο νιπτήρα ενώ πλένατε τα πιάτα; Το πήρε η μικρή σας κόρη και αποφάσισε να του δώσει ένα καλό πλύσιμο γιατί ήταν λίγο βρώμικο; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: πεθαμένο κινητό.

Και τώρα τι κάνετε; Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μήπως και καταφέρετε να το γλιτώσετε.

1) Βγάλτε αμέσως το κινητό από το νερό. Όσο περισσότερο είναι βυθισμένο στο νερό τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά.
2) Μην πατήσετε κάποιο κουμπί για να δείτε αν δουλεύει γιατί η πίεση των κουμπιών θα έχει σαν αποτέλεσμα το νερό να εισχωρήσει βαθύτερα στη συσκευή.
3) Αν έχετε κινητό που βγαίνει η μπαταρία βγάλτε την αμέσως. Βγάλτε και την κάρτα sim και την SD card ώστε να στραγγίξει ευκολότερα. Αν έχετε iPhone πατήστε ελαφρά κάποιο κουμπί για να δείτε αν είναι ακόμα ανοιχτό. Αν είναι, κλείστε το γρήγορα ώστε να μην συμβεί κάποιο βραχυκύκλωμα.
4) Στεγνώστε εξωτερικά το κινητό με απορροφητικό χαρτί ή χαρτί τουαλέτας. Φροντίστε να μην κάνετε πολλές κινήσεις και μετακινείται το νερό μέσα στη συσκευή.
5) Μην μπαίνετε στον πειρασμό να αποσυναρμολογήσετε τη συσκευή γιατί πιθανόν να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά και να χάσετε και την (μάλλον ήδη χαμένη σας) εγγύηση.
6) Μην προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε το κινητό σας αφού το στεγνώσετε εξωτερικά. Είναι η εσωτερική υγρασία για την οποία πρέπει να ανησυχείτε. Για να απορροφήσετε την εσωτερική υγρασία βάλτε το κινητό σας μέσα σε ένα σακουλάκι με gel σιλικόνης (http://www.amazon.co.uk/Save-Phone-Wet-Rescue-Kit/dp/B003JILJS2/ref=pd_sim_sbs_ce_2 ). Αν δεν έχετε, απλά “θάψτε” το κινητό, την μπαταρία του και την SD card μέσα σε ένα σακουλάκι με άβραστο ρύζι και αφήστε το σε ένα σχετικά ζεστό μέρος για 48 ώρες. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφάει την υγρασία.
7) Όταν νομίζετε ότι έχει στεγνώσει βγάλτε το, βάλτε την μπαταρία και δοκιμάστε να το ανοίξετε. Αν είστε τυχεροί θα λειτουργεί ακόμα!

Τι δεν πρέπει να κάνετε;

1) Μην προσπαθήσετε να το στεγνώσετε με πιστολάκι. Ο ζεστός αέρας θα στεγνώσει τη συσκευή σας αλλά επίσης θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
2) Μην το βάλετε στην κατάψυξη μέσα σε πετσέτα για να παγώσει το νερό. Ακόμα κι αν δουλέψει δεν θα είναι για πολύ αφού ο πάγος θα ξαναγίνει νερό. Αφήστε που το ψύχος θα κάνει ζημιά στην ευαίσθητη οθόνη του Smartphone σας.
3) Μην προσπαθήσετε να το υπερφορτίσετε ώστε να ζεσταθεί σταδιακά και να εξατμιστεί το νερό. Υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Νερό και ηλεκτρισμός δεν πάνε μαζί.
4) Και προς Θεού ΜΗΝ το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Φωτό από: www.stolendroids.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates