ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος σε έχει μπλοκάρει στο Facebook.

Post by: 15/10/2020 0 comments

Και ξαφνικά… ο πρώην σου εξαφανίζεται από προσώπου γης. Η παιδική σου φίλη σταματάει να σου μιλάει. Οι άνθρωποι που γέμιζαν το feed σου με τις αναρτήσεις τους πρωί, μεσημέρι, βράδυ, σιωπούν…

Μήπως σε έχουν μπλοκάρει και δεν το έχεις καταλάβει;

Το Facebook δεν σε ενημερώνει όταν κάποιος σε μπλοκάρει, οπότε δεν μπορείς αμέσως να αντιληφθείς τι ακριβώς συνέβη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις από τις οποίες μπορείς να το καταλάβεις.

Το μπλοκάρισμα έχει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με το unfriend, δηλαδή όταν κάποιος σε αφαιρεί από φίλη. Δεν βλέπεις τις φωτογραφίες τους, τις ενημερώσεις τους και τη σελίδα τους γενικά.

Δες πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος/α σε έχει μπλοκάρει:

Δεν εμφανίζεται στη λίστα των φίλων σου.
Αν ένα πρόσωπο με το οποίο ήσουν φίλη, ξαφνικά εξαφανίζεται από τη λίστα των φίλων σου, σημαίνει ότι ή σε έσβησε από φίλο ή σε έκανε block ή (μάλλον απίθανο) κατάργησε το προφίλ του στο Facebook. Τσέκαρε τη λίστα των φίλων σου και δες αν λείπει.

Δεν μπορείς να τον κάνεις tag στις αναρτήσεις σου.
Αν είσαι φίλη με κάποιον, κανονικά μπορείς να τον κάνεις tag στις αναρτήσεις σου. Αν δεν μπορείς σημαίνει ότι η σε έκανε unfriend ή σε μπλόκαρε. Δημιούργησε μια ανάρτηση και προσπάθησε να τον κάνεις tag. Αν δεν εμφανίζεται το όνομά του, σημαίνει ότι σε μπλόκαρε.

Δεν μπορείς να προσκαλέσεις αυτό το άτομο σε εκδηλώσεις ή ομάδες.
Αν δημιουργήσεις ένα event και προσκαλέσεις τους φίλους σου να το παρακολουθήσουν, θα δεις ότι είναι αδύνατο να συμπεριλάβεις αυτό το άτομο.

Δεν βλέπεις τις αναρτήσεις του στο Facebook feed σου.
Αν ξαφνικά σταματήσεις να βλέπεις τις αναρτήσεις κάποιου, ενώ μέχρι πρόσφατα πλημύριζαν το feed σου, σε έκανε μπλοκ.

Ακόμα μερικές ενδείξεις είναι οι εξής:

Δεν μπορείς να τον βρεις στην αναζήτηση χρηστών.
Κανονικά, μπορείς να βρεις οποιονδήποτε χρήστη του Facebook γράφοντας το όνομα του στη γραμμή αναζήτησης. Αν γράψεις το όνομά του και δεν εμφανιστεί τίποτα, αυτή είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι σε έχει μπλοκάρει.

Δεν μπορείς να του στείλεις μήνυμα στο Messenger.
Αν μέχρι πρόσφατα ήσασταν φίλοι αλλά σε έχει μπλοκάρει, όταν προσπαθήσεις να του στείλεις ένα μήνυμα στο Messenger θα σου βγάλει μήνυμα λάθους ή ότι ο χρήστης δεν είναι διαθέσιμος.

Δεν μπορείς να δεις συνολικά το προφίλ του.
Αν προσπαθήσεις να πάς κατευθείαν στο προφίλ του, πάλι θα σου βγάλει μήνυμα ότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι διαθέσιμη. Άλλη μια ισχυρή ένδειξη ότι σε έχει μπλοκάρει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons