Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιοι είναι οι λόγοι που το wi-fi σου είναι αργό;

Το χειρότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο είναι να μην έχεις wi-fi. Το αμέσως επόμενο χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι να έχεις wi-fi αλλά να ΣΕΡΝΕΤΑΙ!!! Όμως, μην κατηγορείς τον εαυτό σου, δεν φταις εσύ! Κάποιος λόγος θα υπάρχει που το wi-fi σου είναι αργό.

Το αργό wi-fi είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, τόσο στις αστικές όσο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ένας λόγος είναι σίγουρα ότι μπορεί κάποιος να έχει συνδεθεί με το ρούτερ σου και να κατεβάζει τα πάντα από το internet. Οπότε ή κλειδώνεις το ρούτερ σου αν το έχεις ξεκλείδωτο ή αλλάζεις password. Όμως, ο Δρ. Άλεξ Χιλ του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλλον, η ομάδα του οποίου σχεδίασε το πρώτο μεγάλο δίκτο wi-fi, υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές εκμεταλλεύονται μόνο το 50% των δυνατοτήτων του ρούτερ τους!

Οι λόγοι που το wifi σου είναι αργό μπορεί να είναι πολλοί.

1.     Οι συσκευές wi-fi δεν μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν πληροφορίες ταυτόχρονα.

Το wi-fi μπορεί ή να στέλνει ή να δέχεται πληροφορίες, όχι και τα δύο μαζί. Ένα καλώδιο ethernet, όμως, μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και τις δύο λειτουργίες.  Οπότε είναι λογικό το wi-fi να είναι πιο αργό σε σχέση με άλλους τύπους συνδέσεων στο internet.

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι. Υπάρχουν μια σειρά από κανάλια στα οποία μπορεί να εκπέμψει σήμα το ρούτερ σου. Αλλά επειδή σχεδόν όλοι το αφήνουν στο auto, τα περισσότερα οικιακά δίκτυα συνωστίζονται στη συχνότητα των 2,4GHz. Επιπλέον, αν υπάρχει συμφόρηση στην περιοχή, το ρούτερ σου πηδάει από κανάλι σε κανάλι για να βρει ελεύθερο χώρο και αυτό μπορεί να επηρεάσει το σήμα σου.

2.     Η συμφόρηση πολλών διαφορετικών σημάτων είναι ο νούμερο ένα εχθρός του wifi.

Όταν συνδέεσαι με το wi-fi χρησιμοποιείς ραδιοκύματα, και όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ραδιόφωνο, υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός συχνοτήτων. Έχει σημασία λοιπόν, πόσα ρούτερ υπάρχουν στη γειτονιά, στην πολυκατοικία, στα διπλανά διαμερίσματα, στο ίδιο το σπίτι σου.

Ο Νεοζηλανδός τεχνικός δικτύων Στιβ Μπίνλτ, υποστηρίζει ότι μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή, με δεκάδες ανταγωνιστικά δίκτυα, είναι το χειρότερο δυνατό περιβάλλον για το wi-fi. Και δεν είναι μόνο τα ρούτερ. Τα κινητά, τα ασύρματα, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα Bluetooth, ακόμα και οι συσκευές παρακολούθησης μωρών, διεκδικούν το δικό τους κομμάτι στις συχνότητες και κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δραματική. Αν λάβεις υπόψη σου μάλιστα, ότι το σήμα από το ρούτερ σου πρέπει να διαπεράσει και κάνα δυο εσωτερικούς τοίχους, είναι απορίας άξιο ότι έχεις wi-fi. Για αυτό, ακόμα και όταν βλέπεις γεμάτες τις μπάρες του wi-fi στο κινητό σου, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

3.     Τα ασύρματα δίκτυα δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα ενσύρματα.

Αν θέλεις πραγματικά γρήγορες ταχύτητες μάλλον πρέπει να μπεις στην πρίζα,  με ένα καλώδιο ethernet για παράδειγμα. To wi-fi δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την ταχύτητα της καλωδιακής σύνδεσης, τουλάχιστον όχι με τα σημερινά δεδομένα. Είναι απλά μία εύκολη, συμπληρωματική λύση σύνδεσης και τίποτα περισσότερο.

Ακόμα αργεί; Μήπως προσπαθείς να συγχρονίσεις έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών με το Dropbox;

Τα προγράμματα συγχρονισμού όπως είναι το Bittorrent και διαμοιρασμού αρχείων όπως είναι το μtorrent, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ταχύτητα του δικτύου σου, και επειδή λειτουργούν και στο background, μπορούν εύκολα να ξεχαστούν ανοιχτά.

4.     Η θέση του ρούτερ έχει σημασία.

Τα ασύρματα ρούτερ εκπέμπουν σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις και έτσι όσο πιο κοντά το βάλεις σε κάποιο εμπόδιο όπως ένας τοίχος, τόσο περισσότερο περιορίζεις το σήμα του. Ιδανικά το ρούτερ θα έπρεπε να βρίσκεται στη μέση του χώρου και ψηλά, κοντά στο ταβάνι. Με βάση αυτό, κάνε ότι καλύτερο μπορείς.

5.     Μην ξεχνάς ότι όλες οι συσκευές (κινητά, tablet) δεν έχουν την ίδια ταχύτητα.

Το παλιό σου iPhone δεν είναι το ίδιο γρήγορο με τον νέο iPhone 6, που έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και μεγαλύτερες δυνατότητες.

Φωτό από: thenextweb.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates