ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Coursera: online μαθήματα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου!

Post by: 18/02/2021 0 comments

Το Coursera είναι η πιο δημοφιλής online εκπαιδευτική πλατφόρμα MOOC (Massive Open Online Course). Προσφέρει πάνω από 3.900 διαδικτυακά μαθήματα, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ανάμεσά τους και πανεπιστήμια Ivy League, όπως είναι τα πανεπιστήμια Πρίνστον, Χάρβαρντ, Γέιλ, Κολούμπια και Πενσιλβάνια. Μέχρι σήμερα, πάνω από 70 εκατομμύρια σπουδαστές έχουν κάνει χρήση του Coursera.

Ιδρύθηκε το 2012, από δύο καθηγητές πληροφορικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, τον Andrew Yan-Tak Ng και την Daphne Koller. Οι δυο τους, ξεκίνησαν να προσφέρουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά το φθινόπωρο του 2011 και σύντομα παραιτήθηκαν από το πανεπιστήμιο για να ξεκινήσουν το Coursera.

Είναι δωρεάν;

Τα περισσότερα μαθήματα είναι δωρεάν, αλλά οι δωρεάν σπουδαστές δεν έχουν πρόσβαση σε επιπλέον προνόμια, όπως είναι η αξιολόγηση των εργασιών τους από καθηγητές ή η απόκτηση πιστοποιητικού σπουδών μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Υπάρχει συνδρομή;

Οι τιμές των μαθημάτων για όσους θέλουν να έχουν το πλήρες πακέτο εκπαίδευσης, ξεκινούν από 39 δολάρια και μπορεί να φτάσουν και μερικές εκατοντάδες δολάρια, ανάλογα με τον τύπο του course. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή του Coursera Plus, με μια ετήσια συνδρομή 337 δολαρίων, που σου δίνει απεριόριστη πρόσβαση στο 90% των online μαθημάτων, τα οποία είναι πάνω από 3900.

Σου δίνει πιστοποιητικό σπουδών;

Αν επιλέξεις να πληρώσεις δίδακτρα για το course και όχι την δωρεάν εκδοχή του, τότε ναι, σου δίνει και πτυχίο.

Τα μαθήματα που προσφέρει το Coursera είναι:

1. Ατομικά courses: σε αυτά τα μαθήματα μπορείς να μάθεις οτιδήποτε, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια. Εκατοντάδες courses είναι δωρεάν, αλλά πληρώνοντας δίδακτρα που ξεκινούν από 39 δολάρια, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως είναι η αξιολόγηση από καθηγητές και αναγνωρισμένο πτυχίο με την ολοκλήρωση του course.

2. Guided Projects: σε αυτά τα μαθήματα μπορείς να αποκτήσεις μια συγκεκριμένη δεξιότητα πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς σου ή σε ένα επαγγελματικό εργαλείο, σε λιγότερο από 2 ώρες. Οι τιμές ξεκινούν από 9.99 δολάρια.

3. Specializations: σε αυτά τα μαθήματα μπορείς να αποκτήσεις μια νέα επαγγελματική εξειδίκευση, που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς στη δουλειά σου. Τα μαθήματα διαρκούν 4 έως 6 μήνες και οι τιμές ξεκινούν από 39 δολάρια το μήνα.

4. Professional Certificates (Επαγγελματικές πιστοποιήσεις): σε αυτά τα μαθήματα μπορείς να αποκτήσεις γνώσεις από μεγάλες εταιρίες και πανεπιστήμια, που θα σε οδηγήσουν σε μια νέα καριέρα. Οι τιμές ξεκινούν από 39 δολάρια το μήνα και οι σπουδές διαρκούν περίπου 1 χρόνο.

5. MasterTrack™ Certificates: αυτά τα μαθήματα αποτελούν τμήματα ενός Master’s Degree και, έτσι, μπορείς τμηματικά και με το δικό σου χρονοδιάγραμμα, να αποκτήσεις το δικό σου Master. Οι τιμές ξεκινούν από 2.000 δολάρια και διαρκούν περίπου 1 χρόνο.

6. Online Degrees: αυτά τα μαθήματα σου δίνουν πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Οι σπουδές διαρκούν από 1έως 4 χρόνια και οι τιμές ξεκινούν από 9.000 δολάρια.

Καλή επιτυχία!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons