ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8 sites για να πουλήσεις τις χειροποίητες δημιουργίες σου online!

Post by: 17/05/2018 0 comments

Τα τελευταία χρόνια, τα χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ και άλλα μικρά έργα τέχνης έχουν βρει το δρόμο τους προς το ευρύ κοινό, μέσα από μια σειρά sites και online αγορών. Sites όπως το etsy.com και, ίσως, λιγότερο, το eBay, ξεκίνησαν μια τάση που οδήγησε και σε άλλα πιο εξειδικευμένα online πολυκαταστήματα, όπου οι καλλιτέχνες και οι χειροτέχνες μπορούν να εκθέσουν τα έργα τους και να βρουν πελάτες από όλο τον κόσμο.

Πού, λοιπόν, μπορείς να πουλήσεις τις χειροτεχνίες σου online;

  1. Etsy.com

Είναι το σημείο αναφοράς για τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν χειροποίητα αντικείμενα και έργα τέχνης online. Μπορείς να πουλήσεις χειροποίητα αντικείμενα, αντίκες, αλλά και προϊόντα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με κάθε είδους χειροτεχνία. Η δημιουργία λογαριασμού είναι δωρεάν, αλλά οι χρήστες πληρώνουν ένα μικρό ποσό για να εμφανίζονται στις λίστες και ένα ποσοστό από κάθε πώληση.

  1. ArtFire.com

Αυτή είναι άλλη μια γνωστή, εναλλακτική αγορά με μια πολύ ενεργή κοινότητα καλλιτεχνών που την πλαισιώνει. Το site προσφέρει δωρεάν δημιουργία λογαριασμού, αλλά έχει και λογαριασμούς με συνδρομή για πιο έμπειρους και επαγγελματίες πωλητές-καλλιτέχνες που χρειάζονται περισσότερο online χώρο για να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

  1. Handmade ArtistsShop

Το Handmade Artists’ Shop ξεκίνησε σαν ένα κοινωνικό φόρουμ όπου οι καλλιτέχνες μπορούσαν να μοιράζονται τα έργα τους, τις γνώσεις τους και να βρίσκουν μυστικά και πολύτιμες συμβουλές για την τέχνη τους. Τώρα, όμως, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στους καταλόγους του και να αγοράσει μικρά έργα τέχνης κατευθείαν από το site.

  1. eCrater.com

Το eCrater είναι online αγορά, αλλά και σου επιτρέπει να φτιάξεις δωρεάν το ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Μπορείς, επίσης, να συνδέσεις το κατάστημά σου στο eBay με το eCrater και να εκθέσεις και συ τα προϊόντα σου στις δεκάδες διαφορετικές κατηγορίες του.

  1. Dawanda

Το Dawanda είναι άλλη μια παγκόσμια κοινότητα για καλλιτέχνες και χειροτέχνες. Οι πωλητές μπορούν να ανοίξουν το δωρεάν λογαριασμό τους και να δημιουργήσουν τις συλλογές έργων που προσφέρουν στο κοινό. Μπορούν, επίσης, να συνομιλήσουν με άλλους καλλιτέχνες-πωλητές, να κάνουν σχόλια και να συζητήσουν στα forums και στα groups.

  1. iCraft

Το iCraft είναι μία αγορά αποκλειστικά για χειροποίητα αντικείμενα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν vintage αντικείμενα, τρόφιμα ή άλλα άσχετα προϊόντα που να τα ανταγωνίζονται. Το site προσφέρει 3 διαφορετικές επιλογές συνδρομής, από 5 έως 15 δολάρια το μήνα, και δεν χρεώνει καθόλου προμήθεια στις πωλήσεις.

  1. eBay

Το eBay είναι γνωστό για τις δημοπρασίες του και την τεράστια συλλογή προϊόντων που προσφέρουν οι εκατομμύρια πωλητές στις σελίδες του., πολλά από τα οποία είναι χειροποίητα. Το site κρατάει ένα ποσοστό από κάθε πώληση και έχει κάποιες βασικές χρεώσεις, ανάλογα με το λογαριασμό που έχεις.

  1. Society6

Το Society6 είναι ένα site που στοχεύει σε καλλιτέχνες και designers. Οι καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάσουν τη δουλειά τους στο site και, αυτόματα, διατίθεται σε μια σειρά από αντικείμενα, όπως είναι αφίσες, θήκες για κινητό, κούπες του καφέ, ρολόγια, ακόμα και κολάν. Το site κρατάει χρεώνει ένα πόσο ανάλογα με το αντικείμενο προς πώληση, αλλά οι πωλητές μπορούν να ορίσουν το κέρδος που επιθυμούν, βάζοντας τη δική τους τιμή πάνω από αυτό το βασικό κόστος.

Φωτό από: Web Summit Blog

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons