ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8 σημάδια που φανερώνουν ότι κάποιος σε παρακολουθεί στο Facebook.

Post by: 24/06/2021 0 comments
 • Μόνο το Facebook ξέρει ποιος παρακολουθεί το προφίλ σου.
 • Υπάρχουν σημάδια που μπορούν να σε βάλουν σε υποψίες.
 • Κάποιος άγνωστος σου κάνει αίτημα φιλίας.
 • Κάνει διαρκώς σχόλια και like, ακόμα και σε πολύ παλιές φωτογραφίες σου.
 • Βλέπει όλα τα stories που ανεβάζεις.

Το ποιος παρακολουθεί ποιον είναι από τις πιο προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες που γνωρίζει το Facebook. Οι χρήστες, όμως, δεν γνωρίζουν τίποτα, παρά τις δεκάδες εφαρμογές που υποστηρίζουν ότι μπορούν να σου αποκαλύψουν ποιος βλέπει το προφίλ σου. Οι χρήστες, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να «διαβάσουν» κάποια σημάδια, που δείχνουν ότι πιθανόν κάποιος παρακολουθεί στενά το προφίλ τους.

Αυτά είναι 8 καμπανάκια ότι κάποιος σε παρακολουθεί στο Facebook.

 1. Κάποιος άγνωστος σου κάνει αίτημα φιλίας.

Ένα αίτημα φιλίας από κάποιον άγνωστο δεν είναι τόσο σπάνιο πράγμα. Μπορεί να είναι ένας φίλος φίλου ή κάποιος που είχες γνωρίσει παλιότερα και δεν θυμάσαι. Παρόλα αυτά, ένα αίτημα φιλίας είναι σημάδι ότι κάποιος προσπαθεί να δει και να μάθει περισσότερα πράγματα για σένα και πρέπει να τον προσέχεις. Για αυτό είναι καλύτερα να μην αποδέχεσαι αιτήματα φιλίας από αγνώστους. Ακόμα, κι αν υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση μεταξύ σας, πχ. έχετε κάποιον κοινό γνωστό, δουλεύατε και οι δύο σε κάποια εταιρία, σπουδάσατε στο ίδιο πανεπιστήμιο κλπ.

Αν κάποιος επιμένει και παρά το γεγονός ότι απέρριψες την πρόταση φιλίας που σου έκανε, ξαναστείλει αίτημα με άλλο προφίλ, είναι προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι το ενδιαφέρον του για το λογαριασμό σου στο Facebook είναι ύποπτο.

 1. Κάνει διαρκώς σχόλια στις αναρτήσεις σου.

Μπορεί να τον ξέρεις αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αφήνει κάθε σου ανάρτηση ασχολίαστη. Μπορεί στην αρχή να πιστεύεις ότι έχουν ενδιαφέρον αυτά που ανεβάζεις, αλλά από κάποιο σημείο και έπειτα αρχίζουν και δημιουργούνται ερωτηματικά.

 1. Σχολιάζει και κάνει like σε φωτογραφίες που ανέβασες πολύ παλιά.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ψάξει για τα καλά όλο σου το προφίλ και μάλιστα έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο και κόπο για να βρει αυτές τις παλιές φωτογραφίες. Γιατί, όμως, να το κάνει αυτό;

 1. Λαμβάνεις ειδοποιήσεις από το ίδιο άτομο.

Δεν είναι λίγο ύποπτο αυτό;

 1. Σου κάνει Poke.

Κι όμως, ναι! Υπάρχει ακόμα το Poke.

 1. Σου στέλνει διαρκώς προσωπικά μηνύματα.

Χωρίς να γνωρίζεστε καλά-καλά, σου στέλνει διαρκώς μηνύματα, προσπαθώντας να μάθει λεπτομέρειες για την προσωπική σου ζωή και την καθημερινότητά σου. Άλλες φορές, πάλι, σου στέλνει μυστήρια μηνύματα που δεν καταλαβαίνεις και αναρωτιέσαι μήπως έκανε λάθος και ήθελε να το στείλει σε κάποια άλλη. Δεν είναι περίεργο;

 1. Εμφανίζεσαι στη λίστα των 9 φίλων του στην πρώτη σελίδα.

Η λίστα των φίλων σου στην πρώτη σελίδα, δεν είναι τυχαία, αλλά εμφανίζονται με βάση έναν αλγόριθμο του Facebook. Τα άτομα που εμφανίζει το Facebook είναι αυτά με τα οποία έχεις περισσότερη επαφή και διάδραση. Αν δεις τη φωτογραφία σου να εμφανίζεται στη λίστα των 9 φίλων κάποιου που έχεις καιρό να μιλήσεις, κάτι ύποπτο συμβαίνει.

 1. Stories.

Τα stories πάντα σου δίνουν μια αναφορά για το πόσοι και ποιοι τα είδαν. Αν το όνομα κάποιου είναι διαρκώς μέσα σε αυτή τη λίστα, είναι καμπανάκι ότι σε παρακολουθεί.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons