ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 μυστικά για να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα social media και πάλι

Post by: 09/08/2018 0 comments

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα κοινωνικά μέσα, είχαν τη γοητεία του πρωτόγνωρου, τον ενθουσιασμό μιας νέας ανακάλυψης, την τρέλα μιας νέα εποχής. Ήταν διασκεδαστικό να μπορείς ξαφνικά να σκουντήσεις έναν άγνωστο, να γράψεις ένα μήνυμα στον τοίχο μιας φίλης σου, να μοιραστείς τις σκέψεις σου με τους online φίλους σου, να δεχτείς μια νέα πρόσκληση φιλίας. Και όταν έβγανες από το προφίλ σου είχες ένα χαμόγελο, όχι μούτρα και νεύρα.

Αυτές οι μέρες, όμως, γίνονται όλο και λιγότερες και πολλές φορές, μια ανάρτηση ενός τρολ, μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση. Ειδικά, αν έχεις μπει στο τριπάκι να συγκρίνεις τη ζωή σου με αυτή των διαδικτυακών σου φίλων.

Αν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να συνεχίσεις να διασκεδάζεις, αντί να κλείσεις τα κοινωνικά προφίλ σου.

  1. Κάνε unfollow τους αρνητικούς ανθρώπους

Το πρώτο βήμα για να κάνεις τα social media πάλι παιδική χαρά, είναι να απομακρύνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τους φίλους σου. Αν υπάρχουν κάποιοι που σε εκνευρίζουν με τις αναρτήσεις τους, κατάργησέ τους. Οι συγγενείς που διαρκώς γκρινιάζουν για τα πολιτικά, η σελίδα που όλο ανεβάζει θλιβερά νέα, η φίλη που σπέρνει συνεχώς τη διχόνοια, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν στην αρχική σου σελίδα.

Καταργώντας την αρνητικότητα από το Facebook κάνεις χώρο για πιο θετικές αναρτήσεις που σου φτιάχνουν τη διάθεση!

  1. Περιόρισε το χρόνο που περνάς online

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μειώσεις το χρόνο που αφιερώνεις στα social media και να σταματήσεις να υποκρίνεσαι ότι είσαι φίλη με ανθρώπους που, στην πραγματικότητα, δεν συμπαθείς. Ένας από τους λόγους που τα social media σε απογοητεύουν, είναι γιατί διαρκώς ψάχνεις για ενδιαφέρουσες αναρτήσεις. Αν κοιτάς το κινητό σου κάθε πέντε λεπτά, είναι φυσικό να βλέπεις τις ίδιες και τις ίδιες αναρτήσεις. Αυτό καταντάει βαρετό. Η λύση είναι να μην μπαίνεις στο προφίλ σου κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά να βάλεις ένα πρόγραμμα. Δώσε χρόνο ώστε να ανανεωθεί το περιεχόμενο με νέες αναρτήσεις και δεν θα βαριέσαι.

  1. Κάνε περισσότερα σχόλια, like και share

Ποιος ο λόγος να είσαι φίλη με κάποιον στο Facebook, αν δεν επικοινωνείτε ποτέ; Αν θέλεις να μεταμορφώσεις τα social media σε ένα χώρο διασκέδασης, ξεκίνα να γράφεις σχόλια, να κάνεις like και να ανοίγεις συζητήσεις. Συνδέσου με τους άλλους. Ξεκίνα να βλέπεις τα κοινωνικά μέσα σαν μια κοινωνία και όχι σαν κάτι άδειο και κενό.

  1. Σταμάτα να μετράς τα Likes, τους Followers και γενικά τους αριθμούς

Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα social media σαν ένα παιχνίδι αριθμών. Πόσα likes πήρα, πόσα σχόλια μου κάνανε, πόσα share ή πόσα retweet έγιναν. Αυτό, χρόνο με το χρόνο, σε κάνει να ξεχνάς τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνείς και αρχίζεις να τους βλέπεις μόνο σαν αριθμούς. Αν σταματήσεις να κυνηγάς αριθμούς θα νιώθεις πολύ καλύτερα κάθε φορά που μπαίνεις σε κάποιο από τα κοινωνικά σου προφίλ.

  1. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Τα social media σε κάνουν να συγκρίνεις τη ζωή σου με αυτές των άλλων και, έτσι, να μη νιώθεις και τόσο καλά με τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς, όμως, ότι βλέπεις τις καλύτερες στιγμές των άλλων και όχι τις άσχημες μέρες τους, τα προβλήματά τους, τις ντροπιαστικές στιγμές τους, τις αποτυχίες τους, την μιζέρια τους. Οι συγκρίσεις είναι ο βασικός λόγος που τα social media χάνουν την πλάκα τους!

Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπεις και χρησιμοποιείς τα social media, μπορείς να τα απολαύσεις και πάλι! Αλλιώς ποιος ο λόγος να τα χρησιμοποιείς;

Φωτό από: www.themesfree.eu

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons