ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν να διαλογιστείς και να χαλαρώσεις. (VIDEO)

Post by: 04/06/2020 0 comments

Όλοι μας έχουμε νιώσει στιγμές που θα θέλαμε να τα αφήσουμε όλα πίσω μας, να δραπετεύσουμε, να εξαφανιστούμε από το γραφείο, να απαλλαγούμε από την πίεση των υποχρεώσεων της καθημερινότητας.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να βρούμε κάποιο τρόπο για να χαλαρώσουμε και να ξεπεράσουμε το άγχος μας. Όπως αυτές οι 5 εφαρμογές, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να μας χαλαρώνουν, να καθαρίσουν το μυαλό μας και να μας βοηθήσουν να διαλογιστούμε.
 

1. Calm (iOS | Android)


Το Calm είναι μία εφαρμογή διαλογισμού για αρχάριους, η οποία όμως έχεις και αρκετές επιλογές για πιο προχωρημένους χρήστες. Οι διάφορες συνεδρίες διαλογισμού έχουν διαφορετική διάρκεια, που ξεκινάει από 25 λεπτά.

Η εφαρμογή έχει διαφορετικά προγράμματα που αφορούν την διαχείριση του στρες, την ευτυχία, την ευγνωμοσύνη, την αυτοεκτίμηση, τη συγχώρεση και πολλά άλλα. Υπάρχουν, επίσης, και ελεύθερα προγράμματα, χωρίς χρονικό περιορισμό ή οδηγίες, ενώ οι ασκήσεις αναπνοής θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.

 

2. Headspace (iOS | Android)


Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και για διαλογισμό, αλλά και για τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness).

Μπορείς να δοκιμάσεις τα δωρεάν βασικά προγράμματα που θα σου διδάξουν τις θεμελιώδεις αρχές του διαλογισμού και της ενσυναίσθησης. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, υπάρχει και η επιλογή της συνδρομής που σου δίνει πρόσβαση σε ολόκληρο το περιεχόμενο της διαλογιστικής βιβλιοθήκης της εφαρμογής. Υπάρχουν διάφορες ενότητες, όπως είναι ο ύπνος, η συγκέντρωση ή η άσκηση.

Επίσης, υπάρχουν ειδικές συνεδρίες για στιγμές πανικού, άγχους και στρες. Μπορείς, μάλιστα να προσθέσεις φίλους για να διαλογιστείτε μαζί.

 

3. Insight Timer (iOS | Android)

Η εφαρμογή Insight Timer προσφέρει πάνω από 30.000 προγράμματα διαλογισμού και μουσικές, δωρεάν! Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ενότητες της εφαρμογής είναι το άγχος, η ηγεσία, οι προσωπικές σχέσεις και ο βαθύς ύπνος.

Μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα την εφαρμογή μέσα από τα διάφορα discussion groups που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και, αν θέλεις να παρακολουθείς την εξέλιξή σου, μπορείς να θέτεις στόχους και να βλέπεις τα στατιστικά σου.

 

4. Simple Habit (iOS | Android)

Η εφαρμογή Simple Habit είναι η απόδειξη ότι πάντα υπάρχει χρόνος να ξεκινήσεις διαλογισμό. Στη βιβλιοθήκη της έχει έναν τεράστιο αριθμό συνεδριών που διαρκούν μόλις 5 λεπτά, με ενότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Φυσικά, υπάρχουν και μεγαλύτερες συνεδρίες, για τις μέρες που έχεις περισσότερο χρόνο.

Η premium συνδρομή, σου επιτρέπει να κάνεις download τις συνεδρίες για να τις ακούς offline και σου δίνει πρόσβαση σε exclusive συνεδρίες.

 

5. Colorfy (iOS | Android)


Ο χρωματισμός σκίτσων δεν είναι, πλέον, μόνο για παιδιά! Η διαδικασία του χρωματισμού ασπρόμαυρων σκίτσων έχει αποδειχθεί ότι χαλαρώνει και ηρεμεί ακόμα και τους ενήλικες.

Η εφαρμογή Colorfy περιέχει πάνω από 1000 διαφορετικά σκίτσα που μπορείς να χρωματίσεις, όπως ζώα, γάτες, κήποι, διάσημους πινάκες και πολλά άλλα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις το δικό σου σκίτσο. Ο χρωματισμός είναι πανεύκολος. Απλά διαλέγεις μια παλέτα χρωμάτων, τον τύπο του πινέλου θα προτιμάς και ξεκινάς!

Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και offline και αν θέλεις, μπορείς να ανεβάσεις το έργο τέχνης σου στα social media!

 

Φωτό από: Lamajo Wellness

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons