ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

14 πράγματα που δεν ήξερες για το Netflix!

Post by: 07/02/2019 0 comments

Το Netflix είναι μια υπηρεσία online streaming που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές  της να παρακολουθήσουν (σε smart tvs, laptops, smartphones, xbox, play station) μια μεγάλη ποικιλία από βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ και άλλα, χωρίς να παρεμβάλλεται ούτε μία διαφήμιση.

14 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το Netflix.

1. Ξεκίνησε το 1997, στο Scotts Valey της Καλιφόρνια, από τον Reed Hastings και τον Marc Randolph. Ο μύθος λέει ότι ο Hastings σκέφτηκε να δημιουργήσει το Netflix, όταν έπρεπε να πληρώσει 40 δολάρια επιπλέον στο video club, γιατί ξέχασε να επιστρέψει στην ώρα της την ταινία “Apollo 13”.

2. Στην αρχή, η εταιρία πήρε το όνομα του σκύλου του Hastings, Kibble, αλλά ευτυχώς τελικά υιοθέτησαν το Netflix.

3. Το Netflix ξεκίνησε τη λειτουργία ένα χρόνο νωρίτερα από την Google.

4. Η υπηρεσία είναι τόσο δημοφιλής που χρησιμοποιεί τα περισσότερα δεδομένα στο Internet. Στις ώρες αιχμής, ευθύνεται για το 37% της κίνησης δεδομένων στη Βόρεια Αμερική.

5. To Netflix είναι διαθέσιμο σε 190 χώρες στον κόσμο.

6. Έχει 137 εκατομμύρια συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι άνθρωποι που παρακολουθούν σειρές και ταινίες, υπολογίζονται σε 300 εκατομμύρια.

7. Τα έσοδά του το 2017 έφθασαν τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

8. Κάθε εβδομάδα, οι συνδρομητές του παρακολουθούν 1 δισεκατομμύριο ώρες βίντεο.

9. Το 70% των συνδρομητών επιδίδεται συχνά σε μαραθώνιους Netflix, όπου βλέπει τα επεισόδια μιας σειράς το ένα πίσω απ’ τα άλλο.

10. Οι συνδρομητές του, γλυτώνουν 160 ώρες διαφημίσεων κάθε χρόνο.

11. Η ταινιοθήκη του Netflix είναι διαφορετική για κάθε χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλία με 5.599 τίτλους. Συνολικά, το μέγεθος της ταινιοθήκης του, έχει μέγεθος πάνω από 1 petabyte, που ισοδυναμεί με 1000 terabytes.

12. Ο μέσος συνδρομητής παρακολουθεί 2 ώρες Netflix τη μέρα, ενώ αποφασίζει τι θα δει σε ένα ή δύο λεπτά το πολύ.

13. Το Netflix έχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τις τηλεοπτικές συνήθειες των θεατών, σε όλο το Χόλυγουντ.

14. Επειδή θέλει να έχει αποκλειστικά δικό του περιεχόμενο, χρηματοδοτεί πολλές δικές του παραγωγές. Οι πιο δημοφιλείς σειρές στο Netflix είναι: “House of Cards”, “Orange Is the New Black”, “Bloodline”, “Grace and Frankie”, “Master of None” και πολλές άλλες.

Φωτό από: BetterBe

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons