ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

10 δωρεάν online μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για συγγραφείς, δημοσιογράφους, σεναριογράφους και επαγγελματίες.

Post by: 26/11/2020 0 comments

Θέλεις να βελτιώσεις τον τρόπο που γράφεις ένα κείμενο, ένα άρθρο, μία έκθεση, ένα ποίημα, ένα βιβλίο ή να αναπτύξεις το συγγραφικό σου στιλ και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις;

Να μερικά δωρεάν online μαθήματα στην αγγλική γλώσσα, που μπορούν να σε μυήσουν τα μυστικά της δημιουργικής γραφής.

 

1. Start Writing Fiction / The Open University
Ένα online μάθημα που μπορεί να σου αποκαλύψει τα μυστικά της μυθοπλασίας σε 8 εβδομάδες! Θα παρακολουθήσεις διαλέξεις από έμπειρους συγγραφείς, θα αναπτύξεις το ταλέντο σου μέσα από συγγραφικές εργασίες και θα μάθεις από την εποικοδομητική  κριτική των καθηγητών και των συμφοιτητών σου. Συγκριμένα, θα μάθεις πρακτικά πράγματα για το πώς να γράφεις καλύτερους διαλόγους, να κάνεις καλύτερη έρευνα για το βιβλίο σου, να χτίζεις την πλοκή σου κλπ.

 

2. Creative Writing: The Craft of Plot / Wesleyan University
Ένα εισαγωγικό σεμινάριο για την πιο βασική παράμετρο, αλλά και την μεγαλύτερη πρόκληση ενός βιβλίου, την πλοκή. Στα μαθήματα θα μάθεις πώς να ξετυλίγεις σταδιακά την ιστορία σου και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα του αναγνώστη, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες του. Θα ανακαλύψεις τις δυνατότητες που σου δίνει η αφήγηση να αιχμαλωτίσεις τη φαντασία του αναγνώστη, να τον βάλεις μέσα στην πλοκή σου και να κρατήσεις το ενδιαφέρον του.

 

3. Creative Writing: The Craft of Character / Wesleyan University
Η ψυχή μιας καλής ιστορίας είναι οι χαρακτήρες της. Σε αυτά τα μαθήματα θα ανακαλύψεις πώς να δημιουργείς και να ζωντανεύεις πολύπλοκους, ενδιαφέροντες και αξέχαστους χαρακτήρες. Θα γνωρίσεις τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας συγγραφέας για να δώσει ζωή σε ένα χαρακτήρα και ποιες είναι οι τεχνικές για να χτίζεις χαρακτήρες διαφορετικούς μεταξύ τους. Θα μάθεις να χρησιμοποιείς τις προσωπικές σου εμπειρίες ή αυτές των φίλων σου για να δημιουργείς μοναδικούς χαρακτήρες, να τους δίνεις υπόσταση, φυσικά και ψυχικά χαρακτηριστικά, συνήθειες και συμπεριφορές.

 

4. Journalism for Social Change / Berkeley University of California
Σήμερα, που κυριαρχεί η πόλωση, η παραπληροφόρηση και τα fake news και η ανεξαρτησία των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης αμφισβητείται, υπάρχει αληθινή ανάγκη για έγκυρη και αληθινή δημοσιογραφία. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθεις τις αρχές της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, όπου τα ρεπορτάζ δίνουν την ίδια βαρύτητα στα προβλήματα και τις λύσεις τους, χωρίς να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα.

 

5. An Introduction to Screenwriting / University of East Anglia
Το σενάριο είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς. Όλες οι ρομαντικές σκηνές, οι σκηνές τρόμου ή δράσης, ξεκινούν από την πένα ενός σεναριογράφου. Αυτό το δωρεάν σεμινάριο θα σου μάθει τα βασικά συστατικά και μυστικά ενός καλού και συναρπαστικού σενάριου.

 

6. Script Writing / Michigan State University
Σε αυτό το σεμινάριο θα σχεδιάσεις το δικό σου σήριαλ και θα φτιάξεις και το πρώτο επεισόδιο-πιλότο. Θα μάθεις να χωρίζεις τη δημιουργική διαδικασία σε κομμάτια και θα ανακαλύψεις τον τρόπο να συνθέτεις μια ολοκληρωμένη ιστορία, εφάμιλλη ενός επαγγελματικού σεναρίου.

 

7. Business Writing / University of Colorado Boulder
Η συγγραφή εταιρικών παρουσιάσεων η επαγγελματικών email είναι από τα βασικά προσόντα για έναν επιτυχημένο businessman. Είναι το βασικό εργαλείο για να μπορείς να παρουσιάζεις τις ιδέες σου και τα καινοτόμα σχέδιά σου. Σε αυτό το σεμινάριο θα μυηθείς στα μυστικά του σωστά δομημένου λόγου, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς διάφορα εργαλεία για να βελτιώσεις τα κείμενά σου και πώς να εκφράζεσαι με σαφήνεια, ώστε να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

 

8. Writing for Young Readers: Opening the Treasure Chest / Commonwealth Education Trust
Ένα online course για σένα που θέλεις να μάθεις να γράφεις παιδικά και εφηβικά βιβλία. Αυτό το σεμινάριο μέσα από ενδιαφέροντα βίντεο, διαλέξεις, ομιλίες και online αναγνώσεις, θα σου αποκαλύψει τα μυστικά της συγγραφής παιδικών βιβλίων. Θα μάθεις πώς να συνδυάζεις το λόγο με την εικόνα, κάτι που αποτελεί το συστατικό επιτυχίας των περισσότερων αγαπημένων παιδικών βιβλίων της εποχής μας. Βρες τη δική σου φωνή μέσα σου και μάθε να γράφεις τις ιστορίες που πάντα ήθελες να διαβάσεις.

 

9. Secret Sauce of Great Writing / Udemy
Σε αυτό το σεμινάριο, ο Σάνι Ράτζα, πρώην συντάκτης της Wall Street Journal, σου μαθαίνει τα 4 βασικά συστατικά της καλής γραφής: απλότητα, σαφήνεια, γλαφυρότητα, ευαισθησία. Αν χρησιμοποιείς σωστά αυτά τα 4 συστατικά, τα κείμενά σου θα ξεχωρίσουν αμέσως από όλα τα υπόλοιπα. Στο τέλος του σεμιναρίου, θα μάθεις να γράφεις ωραίες πρόζες, να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες των κειμένων σου και να τις διορθώνεις, ώστε να τα βελτιώνεις δραματικά.

 

10. How to Write Your First Song / University of Sheffield
Αυτό το δωρεάν σεμινάριο θα σε μυήσει στα μυστικά του στίχου και θα σου μάθει τεχνικές για να γράψεις το πρώτο σου τραγούδι. Θα συμμετέχεις ενεργά στη δημιουργία ενός τραγουδιού και θα έρθεις σε επαφή με εδικούς στην μουσική και την ψυχολογία, καθώς και με επαγγελματίες μουσικούς και συνθέτες, που θα σου μάθους τι κάνει ένα τραγούδι hit!

Φωτό από: Fresh SLP

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons