Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά στο 1/3 των αιτήσεων διαζυγίων στη Βρετανία αναφέρονταν η λέξη Facebook. Ένα στατιστικό στοιχείο που σίγουρα δεν θα μάζευε και πολλά Like. Αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει το Facebook. Απλά, μπορεί εύκολα να μεγαλώσει τις ρωγμές που ήδη υπάρχουν σε μια σχέση. Πριν λοιπόν η “προσωπική σας κατάσταση” περάσει από το “παντρεμένος/η” στο “η κατάσταση είναι περίπλοκη”, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προστατέψετε το γάμο ή τη σχέση σας.
Μην είστε απλά φίλοι με το άλλο σας μισό στο Facebook.
Πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα.Ανεβάστε φωτογραφίες από το γάμο σας και τις πιο αγαπημένες σας στιγμές, όπως είναι οι διακοπές σας για παράδειγμα. Αν ανεβάσετε μία φωτογραφία χωρίς να αναφέρετε το άλλο σας μισό, ισοδυναμεί με το να μην φοράτε τη βέρα σας.
Συζητήστε το ενδεχόμενο να ανταλλάξετε συνθηματικα (passwords).
Έτσι, θα ενισχύσετε την εμπιστοσύνη που νιώθει ο ένας για τον άλλο. Είναι μία συμβολική κίνηση και δεν σημαίνει ότι είναι αφορμή για κατασκοπίες και παρακολουθήσεις.
Μην διατηρείτε φιλίες στο Facebook με τις παλιές σας σχέσεις.
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι σπάνια έχουν αγνές προθέσεις, όταν αναζητούν επαφές με τους/τις πρώην. Θα μου πείτε, η μισή ομορφιά του Facebook είναι να μαθαίνεις τι κάνουν οι πρώην σου, αλλά αν αυτό πρόκειται να στεναχωρήσει το έτερό σας ήμισυ, αφήστε το καλύτερα. Αν βέβαια το συζητήσετε και δώσετε ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε κανένα πρόβλημα.
Μην κοινοποιείτε τα “άπλυτά” σας.
Οι καυγάδες και οι διαφωνίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σχέσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι βγαίνετε στη μέση του δρόμου και κατηγορείτε ο ένας τον άλλο. Είναι προσωπικές στιγμές που κρατάτε για τον εαυτό σας. Ούτε κατηγορείτε τον/την σύντροφό σας, μπροστά στους άλλους. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook. Ούτε ανακοινώνετε τους καυγάδες σας, ούτε υποβιβάζετε, ούτε κατηγορείτε, ούτε πληγώνετε.
Βάλτε κοινούς κανόνες.
Μπορεί το προφίλ να είναι δικό σας, αλλά πρέπει να σέβεστε και τις ευαισθησίες του/της συντρόφου σας. Μπορεί η γυναίκα σας να μην θέλει να ανεβάζετε φωτογραφίες στις οποίες φοράει μπικίνι. Ή μπορεί ο άντρας σας, να μην θέλει να τον κάνετε tag σε αναρτήσεις με πολιτικό περιεχόμενο. Συμφωνήστε εκ των προτέρων τι θέλετε και τι δεν θέλετε.
Απαντήστε λεπτομερώς σε κάθε ερώτηση σχετική με φιλίες στο Facebook.
Αν ο/η σύντροφός σας, σας δει να είστε σε διαχυτικές στιγμές με κάποιο/α συνάδελφο σε μια εταιρική έξοδο, δώστε επαρκείς απαντήσεις ώστε να διαλύσετε κάθε αμφιβολία. Κάντε το ίδιο αν κάποιος/α ανεβάσει ένα υπονοούμενο στον τοίχο σας.
Επιλέξτε προσεκτικά τους ψηφιακούς φίλους σας.
Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να αποδέχεστε ή όχι προτάσεις φιλίας. Το να αποδεχτείς μία αίτηση σημαίνει κατά βάση ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα προσωπικά σου. Καλό είναι λοιπόν να μην αποδέχεστε τις αιτήσεις φιλίας από αγνώστους, ειδικά όταν είναι από το αντίθετο φύλο. Το καλύτερο είναι να αποδέχεστε μόνο αιτήσεις αληθινών σας φίλων, συγγενών και κοντινών συνεργατών.
Φωτό από: www.readwrite.com